REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky z listového těsta s uzenou rybou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuťovky z upečeného listového těsta plněné rybí pomazánkou, ozdobené lžičkou domácího pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.


Ingredience:
500 gchlazeného listového těsta
1 ksvejce
1 hrstcherry rajčátek, nejlépe barevných
1 hrstlístků rukoly
trocha hladké mouky na vál
Na náplň:
200 gmasa uzené ryby (makrela, kapr, úhoř apod.)
200 gmascarpone
100 gzakysané smetany
2 ksšalotky
2 lžícecitronové šťávy
čerstvě mletý pepř
sůl
Na pesto:
3 hrstirukoly
100 mlolivového oleje
1 ksstroužek česneku, oloupaný
30 gmletých loupaných mandlí
20 gstrouhaného parmazánu
špetka soli

Postup:
  1. Těsto vyválejte na vále poprášeném moukou na plát silný 3–4 mm a připravte si dvě kulatá vykrajovátka, jedno o průměru 4–6 cm, druhé o 1 cm menší, větším vypichujte z těsta kolečka a tím menším vykrojte středy přesně z poloviny z nich
  2. Plná kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a postupně je potírejte rozšlehaným vejcem
  3. Na každé potřené plné kolečko položte kolečko s vykrojeným vnitřkem (vlastně kroužek), a i ta potřete vajíčkem
  4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C (pokud nechcete mít paštičky příliš šišaté, nepoužívejte horkovzduch), po deseti minutách by měly být paštičky krásně zlatavé a vyběhlé, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout, mají-li vyboulený střed více, než je žádoucí, promáčkněte ho lžičkou, aby vznikl „komínek“, do kterého přijde pomazánka
  5. Mezitím smíchejte v misce mascarpone, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, jemně nasekanou šalotku, sůl a pepř a nakonec i rybí maso, to ale předtím prohmatejte a rozmělněte prsty na kousky, abyste objevili případné zapomenuté kůstky
  6. Do mixovací nádoby dejte všechny přísady na pesto a umixujte je dohladka
  7. Paštičky naplňte rybí pomazánkou, aby náplň trochu vykukovala, ozdobte ji lžičkou pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.
Poznámka:

Autorka receptu: Karolína Kamberská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy