REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky z listového těsta s uzenou rybou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuťovky z upečeného listového těsta plněné rybí pomazánkou, ozdobené lžičkou domácího pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.


Ingredience:
500 gchlazeného listového těsta
1 ksvejce
1 hrstcherry rajčátek, nejlépe barevných
1 hrstlístků rukoly
trocha hladké mouky na vál
Na náplň:
200 gmasa uzené ryby (makrela, kapr, úhoř apod.)
200 gmascarpone
100 gzakysané smetany
2 ksšalotky
2 lžícecitronové šťávy
čerstvě mletý pepř
sůl
Na pesto:
3 hrstirukoly
100 mlolivového oleje
1 ksstroužek česneku, oloupaný
30 gmletých loupaných mandlí
20 gstrouhaného parmazánu
špetka soli

Postup:
  1. Těsto vyválejte na vále poprášeném moukou na plát silný 3–4 mm a připravte si dvě kulatá vykrajovátka, jedno o průměru 4–6 cm, druhé o 1 cm menší, větším vypichujte z těsta kolečka a tím menším vykrojte středy přesně z poloviny z nich
  2. Plná kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a postupně je potírejte rozšlehaným vejcem
  3. Na každé potřené plné kolečko položte kolečko s vykrojeným vnitřkem (vlastně kroužek), a i ta potřete vajíčkem
  4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C (pokud nechcete mít paštičky příliš šišaté, nepoužívejte horkovzduch), po deseti minutách by měly být paštičky krásně zlatavé a vyběhlé, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout, mají-li vyboulený střed více, než je žádoucí, promáčkněte ho lžičkou, aby vznikl „komínek“, do kterého přijde pomazánka
  5. Mezitím smíchejte v misce mascarpone, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, jemně nasekanou šalotku, sůl a pepř a nakonec i rybí maso, to ale předtím prohmatejte a rozmělněte prsty na kousky, abyste objevili případné zapomenuté kůstky
  6. Do mixovací nádoby dejte všechny přísady na pesto a umixujte je dohladka
  7. Paštičky naplňte rybí pomazánkou, aby náplň trochu vykukovala, ozdobte ji lžičkou pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.
Poznámka:

Autorka receptu: Karolína Kamberská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Velikonoce jsou za dveřmi. Hospodyňky by měly zbystřit

Vítání jara, oslava plodnosti a zrození nového života. Tak by se daly ve zkratce popsat jedny z nejvýznamnějších křesťanských svátků v roce, které se kvapem blíží. Tyto svátky se ale pojí také s konzumací kvalitních pokrmů, kterých bude v každé domácnosti víc než požehnaně. A není to jen o vejcích, která každého při pomyšlení na Velikonoce napadnou jako první. O Velikonoční neděli, nazývané také Boží hod velikonoční, končí takzvaný čtyřicetidenní půst. Období, během něhož bychom měli do našeho jídelníčku zařadit odlehčené pokrmy. Základem postních pokrmů jsou vařené obiloviny, luštěniny, vařená zelenina nebo například kvašené zelí. Tedy jídla, která nejsou hutná a jsou pro náš organismus dobře stravitelná a zdravá. Tento půst zahajuje Popeleční středa jako jeden ze dvou nejpřísnějších postních dnů v roce.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Sicilská fregola na dva způsoby — drobná těstovina, kterou stojí za to vyzkoušet

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara nebo verzi s omáčku z pečených paprik a chorizem. Oba recepty obsahují bohatou chuť uzenin i šťavnatost zeleniny, takže ve vašich ústech, a snad i na duši, navodí pocit harmonie.

číst dále ...

Kaše na sto způsobů

Kaše představují především pro vyznavače zdravého životního stylu populární variantu vyvážené snídaně. Svou oblíbenost si kaše získaly díky rychlé a snadné přípravě, široké variabilitě a v neposlední řadě také tím, že dodají tělu energii na část dne a skvěle zasytí. Navíc chladnější období roku jsou jako stvořená pro teplou snídaňovou kaši.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy