REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky z listového těsta s uzenou rybou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chuťovky z upečeného listového těsta plněné rybí pomazánkou, ozdobené lžičkou domácího pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.


Ingredience:
500 gchlazeného listového těsta
1 ksvejce
1 hrstcherry rajčátek, nejlépe barevných
1 hrstlístků rukoly
trocha hladké mouky na vál
Na náplň:
200 gmasa uzené ryby (makrela, kapr, úhoř apod.)
200 gmascarpone
100 gzakysané smetany
2 ksšalotky
2 lžícecitronové šťávy
čerstvě mletý pepř
sůl
Na pesto:
3 hrstirukoly
100 mlolivového oleje
1 ksstroužek česneku, oloupaný
30 gmletých loupaných mandlí
20 gstrouhaného parmazánu
špetka soli

Postup:
  1. Těsto vyválejte na vále poprášeném moukou na plát silný 3–4 mm a připravte si dvě kulatá vykrajovátka, jedno o průměru 4–6 cm, druhé o 1 cm menší, větším vypichujte z těsta kolečka a tím menším vykrojte středy přesně z poloviny z nich
  2. Plná kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a postupně je potírejte rozšlehaným vejcem
  3. Na každé potřené plné kolečko položte kolečko s vykrojeným vnitřkem (vlastně kroužek), a i ta potřete vajíčkem
  4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C (pokud nechcete mít paštičky příliš šišaté, nepoužívejte horkovzduch), po deseti minutách by měly být paštičky krásně zlatavé a vyběhlé, vyndejte je z trouby a nechte vychladnout, mají-li vyboulený střed více, než je žádoucí, promáčkněte ho lžičkou, aby vznikl „komínek“, do kterého přijde pomazánka
  5. Mezitím smíchejte v misce mascarpone, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, jemně nasekanou šalotku, sůl a pepř a nakonec i rybí maso, to ale předtím prohmatejte a rozmělněte prsty na kousky, abyste objevili případné zapomenuté kůstky
  6. Do mixovací nádoby dejte všechny přísady na pesto a umixujte je dohladka
  7. Paštičky naplňte rybí pomazánkou, aby náplň trochu vykukovala, ozdobte ji lžičkou pesta, půlkou cherry rajčátka a drobnými lístky rukoly.
Poznámka:

Autorka receptu: Karolína Kamberská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy