REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba v tomatě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné rybí filety zprudka opečené a pak smíchané s rajčatovým protlakem, pepřem, chilli, cukrem a citronovou šťávou.


Ingredience:
500 grybího filé
250 grajčatového protlaku
1 kscibule
citronová šťáva
chilli
pepř
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Filé nakrájíme na kostky o hraně 3×3 cm
2. Osolíme a opečeme na oleji z obou stran
3. Opečené kostky rybího masa necháme v sítku okapat a vychladlé narovnáme do misky
4. Do hrnku přidáme rajský protlak přidáme 2 lžíce oleje, nakrájenou cibuli na proužky a zahřejeme – nesmí se vařit
5. Omáčku ochutíme pepřem, solí, chilli a citronem tak, aby byla ostře sladkokyselá
6. Horkou omáčku nalijeme na ryby a vychladlé uložíme do lednice
7. Necháme rozležet 24 hodin a podáváme jako pohoštění k pivu vínu, nebo s pečivem jako lehkou večeři.

Doporučení:

Základem pokrmu jsou kostičky opečeného rybího masa, z nějž jsme odstranili kosti a kůže. Na tento recept lze použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Ze sladkovodních druhů se na tento recept nejlépe osvědčil sumec nebo kapr, který se však musí zbavit kůže a vykostit. Podáváme jako pohoštění k pivu nebo vínu, či jako lehkou večeři spolu s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy