REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky s krémem z pečeného lososa a mascarpone

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavnostní pohoštění v podobě košíčků z listového těsta plněných krémem z pečeného lososa a mascarpone, ochuceného citronovou šťávou a bílým pepřem.


Ingredience:
400 gplátků listového těsta
300 gmasa z pečeného lososa
200 gmascarpone
citronová šťáva
bílý pepř
sůl
Na ozdobu:
snítky kopru
brusinky
kaviár
kopr

Postup:

1. Z části listového těsta vykrájíme kolečka o průměru 5 cm
2. Ke každému kolečku potřebujeme ještě jedno, ze kterého vykrojíme střed
3. Plná kolečka pokládáme na pečicí papír, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a na ně položíme kolečko s vykrojeným středem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C do růžova
5. Po vychlazení je plníme krémem: maso z lososa vykostíme a odstraníme kůži
6. Rozsekáme a přidáme mascarpone, bílý pepř, citronovou šťávu a osolíme
7. Po vychlazení krémem plníme upečené paštičky
8. Zdobíme třeba snítkami kopru, tenkým plátkem citronu, kaviárem, brusinkami…

Doporučení:

V případě potřeby můžeme krém naŘedit trochou smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy