V troubě v alobalu upečená červená řepa, za studena nakrájená na plátky, pak marinovaná, servírovaná spolu s kozím sýrem a opečenou bagetkou.
Ingredience:
sůl | |
1 ks | větší červené řepy nebo několik malých řep |
Na marinádu: | |
2 lžíce | medu |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | balsamikového octa |
3 lžíce | pomerančové šťávy |
1 lžíce | sojové omáčky |
1 ks | zázvoru, tak 3 cm velkého, nastrouhaného |
Ostatní: | |
1 balení | kozího sýra |
1 ks | bagety |
pepř | |
olej | |
alobal na upečení řepy |
Postup:
1. Větší řepu nebo malé řepy umyjeme, ale necháme v celku
2. Položíme na alobal, zakápneme trochou oleje a důkladně alobalem řepu omotáme (malé zabalíme každou zvlášť!)
3. Dáme na 1,5-2 hodiny péci do trouby vyhřáté na 160 °C (větší řepu pečeme až 2 hodiny, malé řepy stačí péci tak 50-60 minut)
4. Vychladlou řepu či řepy nakrájíme na plátky, ty naložíme do marinády a necháme je nejméně 1 hodinu marinovat (marinádu připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí na marinádu)
5. Plátky řepy nakonec na talíři osolíme, opepříme a podáváme spolu s kousky kozího sýra a na sucho na pánvi nebo v kontaktním grilu opečenou bagetou.
Talíř můžeme ozdobit zelenou petrželkou.