REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilky pečené na kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.


Ingredience:
2 kslilky v celku
2 ksstroužky česneku
1-2 ksrajčete
1 hrstnasekané čerstvé petrželky
2 lžíceocta balzamico
1 lžičkaolivového oleje (extra virgin)
pepř
sůl

Postup:

1. Celé lilky upečeme doměkka v trouby vyhřáté na 200 °C
2. Upečené lilky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky
3. K dužině přimícháme ocet balzamico, olivový olej, pepř, petržel, prolisovaný česnek a rajče nakrájené na kostičky
4. Vše promícháme, okořeníme pepřem, osolíme a necháme odležet.

Doporučení:

Takto připravené lilky servírujeme spolu s bílým pečivem nebo pita chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy