V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.
Ingredience:
2 ks | lilky v celku |
2 ks | stroužky česneku |
1-2 ks | rajčete |
1 hrst | nasekané čerstvé petrželky |
2 lžíce | octa balzamico |
1 lžička | olivového oleje (extra virgin) |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Celé lilky upečeme doměkka v trouby vyhřáté na 200 °C
2. Upečené lilky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky
3. K dužině přimícháme ocet balzamico, olivový olej, pepř, petržel, prolisovaný česnek a rajče nakrájené na kostičky
4. Vše promícháme, okořeníme pepřem, osolíme a necháme odležet.
Takto připravené lilky servírujeme spolu s bílým pečivem nebo pita chlebem.