zelenina
Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů
Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte
i „homemade“ dipy a nenápadně jídlo proložíte nakrájenou zeleninou, budou všichni naprosto spokojeni. U tohoto pokrmu popusťte uzdu své fantazii a pohrajte si se servírováním. Ať jí o něco dřív oči než ústa. Vytvarujte z brambůrek, okurky, papriky, rajčat, mrkve, řapíkatého celeru i dipů malá umělecká díla, kterým neodolá ani ten největší škarohlíd.
Italská trikolora s rajčaty, pestem a smetanou, servírovaná ve skle
Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.
Lilky pečené na kyselo
V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.
Pečená červená řepa servírovaná s kozím sýrem
V troubě v alobalu upečená červená řepa, za studena nakrájená na plátky, pak marinovaná, servírovaná spolu s kozím sýrem a opečenou bagetkou.
Pečená řepa na salátu s křenovou šlehačkou
Řepa pečená v alobalu, poté nakrájená na plátky, zdobená ušlehanou smetanou s křenem. Podávaná na lehkém salátu.
Plněné cuketové závtiky
Tenké plátky mladé cukety připravené na grilu, plněné směsí leča, plátky anglické slaniny, brambor a hermelínu.
Tatarák z lilků a rajčat
Lilek nebo také baklažán trochu jinak. Vypocená kolečka lilku se upečou v troubě, pak se dužina smíchá s dužinou rajčat, olivovém oleji, prolisovaným stroužkem česneku, chilli a worcesterovou omáčkou, pepřem a solí. Vše se důkladně promíchá a nechá odležet v lednici. Tatarák z lilků a rajčat servírujeme nejlépe na opečených bagetkách nebo toustovém chlebu.
reklama