REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená řepa na salátu s křenovou šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řepa pečená v alobalu, poté nakrájená na plátky, zdobená ušlehanou smetanou s křenem. Podávaná na lehkém salátu.


Ingredience:
Na 4 porce:
4 ksstředně velké červené řepy
4 lžíceolivového oleje
čerstvě mletý pepř
sůl
Na salát:
4 hrstisměsi salátových listů (polníček, rukola, ledový apod.)
2 lžičkydijonské hořčice
2 lžičkymedu
1 dlolivového oleje
pepř
sůl
Na křenovou šlehačku:
250 mlsmetany ke šlehání
3-4 lžícestrouhaného křenu (v nouzi "krenex)
bílý pepř
sůl
Na dozdobení:
tmavé krémové balsamico (nemusí být)

Postup:

1. Řepu omyjeme, osušíme a obalíme v olivovém oleji
2. Každou bulvu opepříme a osolíme
3. Pečlivě ji po jedné zabalíme do alobalu
4. Pečeme v troubě na plechu asi 60 minut
5. Ve skleničce smícháme hořčici, olivový olej, med, pepř a sůl
6. Uzavřeme, protřepeme
7. Zálivkou přelijeme natrhané salátové listy
8. Smetanu ušleháme do tuha, mírně osolíme a opepříme
9. Do smetany opatrně vmícháme strouhaný křen
10. Řepu vyjmeme z trouby a po vychlazení ji nakrájíme na plátky
11. Lehce zakápneme balsamicem
12. Podáváme se salátem, křenovou šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy