Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.
Ingredience:
Zelená: | |
2 lžíce | olivového oleje |
2 hrsti | rukoly |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl | |
Červená: | |
4 ks | grilovaná rajčata zbavená slupky |
2 ks | stroužku ve slupce grilovaného česneku |
1 ks | malé grilované cibule |
2 lžičky | krémového bílého balsamica |
1 lžička | lístků čerstvého oregana |
čerstvá bazalka | |
pepř | |
sůl | |
Bílá: | |
150 ml | smetany ke šlehání ušlehané dotuha |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zelená: suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme
2. Červená: rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem
3. Bílá: šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem
4. Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto
5. Vychladíme a podáváme jako předkrm, nejlépe s opečenou ciabbatou, toastem či bagetkou.
Bílého balsamico lze nahradit menším množstvím lehce oslazeného vinného octa.