REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská trikolora s rajčaty, pestem a smetanou, servírovaná ve skle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.


Ingredience:
Zelená:
2 lžíceolivového oleje
2 hrstirukoly
citronová šťáva
pepř
sůl
Červená:
4 ksgrilovaná rajčata zbavená slupky
2 ksstroužku ve slupce grilovaného česneku
1 ksmalé grilované cibule
2 lžičkykrémového bílého balsamica
1 lžičkalístků čerstvého oregana
čerstvá bazalka
pepř
sůl
Bílá:
150 mlsmetany ke šlehání ušlehané dotuha
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Zelená: suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme
2. Červená: rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem
3. Bílá: šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem
4. Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto
5. Vychladíme a podáváme jako předkrm, nejlépe s opečenou ciabbatou, toastem či bagetkou.

Doporučení:

Bílého balsamico lze nahradit menším množstvím lehce oslazeného vinného octa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy