REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová nádivka upečená ve formě na biskupský chlebíček, obložená anglickou slaninou, prokládaná plátky masa, vejci a ochucenou masovou směsí.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
100 gtenkých plátků anglické slaniny
100 guzeného masa
200 mlsmetany
1 lžičkamletého nového koření
1 lžícetymiánu
2 ksstroužků česneku
2 ksnatvrdo vařených vajec
1 ksčervené papriky
1 ksrozemletého bobkového listu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme a rozpůlíme, polovinu nakrájíme na plátky, které po obou stranách zlehka naklepeme a osolíme
2. Druhou polovinu masa umeleme na jemno a dáme do mísy, přidáme bobkový list, tymián, mleté nové koření, oloupané prolisované stroužky česneku, očištěnou na drobno nakrájenou papriku, na kostičky nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme
3. Formu na chlebíček vyložíme plátky anglické slaniny, dno pokryjeme částí připravené masové směsi, na ni položíme polovinu plátků masa, překryjeme další částí masové směsi, do které zlehka vtlačíme půlky vařených vajec
4. Pak zakryjeme zbylými plátky masa, na ně rozdělíme zbytek masové směsi a poklademe zbylými plátky anglické slaniny
5. Formu zabalíme do alobalu, vložíme do pekáčku s vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 90 °C asi 120-150 minut, potom necháme ve formě vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy