Masová nádivka upečená ve formě na biskupský chlebíček, obložená anglickou slaninou, prokládaná plátky masa, vejci a ochucenou masovou směsí.
Ingredience:
800 g | krůtích prsou |
100 g | tenkých plátků anglické slaniny |
100 g | uzeného masa |
200 ml | smetany |
1 lžička | mletého nového koření |
1 lžíce | tymiánu |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | natvrdo vařených vajec |
1 ks | červené papriky |
1 ks | rozemletého bobkového listu |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme a rozpůlíme, polovinu nakrájíme na plátky, které po obou stranách zlehka naklepeme a osolíme
2. Druhou polovinu masa umeleme na jemno a dáme do mísy, přidáme bobkový list, tymián, mleté nové koření, oloupané prolisované stroužky česneku, očištěnou na drobno nakrájenou papriku, na kostičky nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme
3. Formu na chlebíček vyložíme plátky anglické slaniny, dno pokryjeme částí připravené masové směsi, na ni položíme polovinu plátků masa, překryjeme další částí masové směsi, do které zlehka vtlačíme půlky vařených vajec
4. Pak zakryjeme zbylými plátky masa, na ně rozdělíme zbytek masové směsi a poklademe zbylými plátky anglické slaniny
5. Formu zabalíme do alobalu, vložíme do pekáčku s vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 90 °C asi 120-150 minut, potom necháme ve formě vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem.