Takto připravená játra vepřová nebo kuřecí chutnají podobně jako játra husí a přitom vyjdou levněji.
Ingredience:
500 g | kuřecích nebo vepřových jater |
4 ks | vejce |
1 kelímek | šlehačky |
1 lžička | vegety |
1 lžíce | sádla |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí nebo vepřová játra na jemno pomeleme
2. Přidáme kelímek šlehačky, rozšlehaná vejce, okořeníme pepřem a solí
3. Směs důkladně promícháme a přendáme do tukem vymazané formy nejlépe od srnčího hřbetu
4. Pečeme přikryté (například alobalem) v troubě vyhřáté na 160 °C asi 1 hodinu
5. Vychladlá játra nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem.
Směs můžeme plnit i do menších zapékacích mističek nebo formiček (muffiny), pak se doba pečení zkrátí až na polovinu.