REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená sýrová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený plát sýrového těsta potřený ochucenou tvarohovou nádivkou, těsto zavinuté do tvaru rolády a zprudka krátce zapečené pod grilem, posypané nastrouhaným sýrem. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, jako předkrm, či chuťovka k pivu či vínu spolu s pečivem.


Ingredience:
Na pečený sýrový plát:
150 gnastrouhaného tvrdého sýru (gouda, eidam, ementál ...)
50ghladké mouky
50gmásla
50 gblaťáckého zlata na zapečení
4 ksvejce (žloutky + sníh z bílků)
250 mlmléka (i trochu více)
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na náplň třeba:
1 balenítučného tvarohu
2 lžícesmetany
2 ksmasité papriky (červená a žlutá)
1-2 ksstroužky česneku
špetka červené mleté papriky
pažitka
sůl

Postup:

1. Rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku, zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky
2. Do bešamelu vmícháme sýr, ten roztavíme
3. Vmícháme vejce a necháme malinko zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo, vmícháme sníh z bílků a hmotu rozprostřeme stejnoměrně na pečícím papírem vyložený plech
4. Pečeme 15-20 minut, až nám povrch zezlátne (trochu se nám to nafoukne, ale po zchladnutí opět splaskne)
5. Tvaroh se smetanou vyšleháme dohladka, přidáme na jemno nakrájené papriky, pažitku, utřený česnek a osolíme
6. Vzniklou nádivkou pomažeme zchladlý plát (nesmí být úplně studený), svineme do rolády a dáme posypaný sýrem zapéct pod rozpálený gril (musí být předem rozpálený, aby se to celé pěkně zapeklo, zapékáme pouze maximálně 2 minutky, jinak by se nám nádivka začala roztékat.

Doporučení:

Náplň si můžete zvolit libovolnou, kdo co rád.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy