REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená sýrová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený plát sýrového těsta potřený ochucenou tvarohovou nádivkou, těsto zavinuté do tvaru rolády a zprudka krátce zapečené pod grilem, posypané nastrouhaným sýrem. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, jako předkrm, či chuťovka k pivu či vínu spolu s pečivem.


Ingredience:
Na pečený sýrový plát:
150 gnastrouhaného tvrdého sýru (gouda, eidam, ementál ...)
50ghladké mouky
50gmásla
50 gblaťáckého zlata na zapečení
4 ksvejce (žloutky + sníh z bílků)
250 mlmléka (i trochu více)
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na náplň třeba:
1 balenítučného tvarohu
2 lžícesmetany
2 ksmasité papriky (červená a žlutá)
1-2 ksstroužky česneku
špetka červené mleté papriky
pažitka
sůl

Postup:

1. Rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku, zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky
2. Do bešamelu vmícháme sýr, ten roztavíme
3. Vmícháme vejce a necháme malinko zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo, vmícháme sníh z bílků a hmotu rozprostřeme stejnoměrně na pečícím papírem vyložený plech
4. Pečeme 15-20 minut, až nám povrch zezlátne (trochu se nám to nafoukne, ale po zchladnutí opět splaskne)
5. Tvaroh se smetanou vyšleháme dohladka, přidáme na jemno nakrájené papriky, pažitku, utřený česnek a osolíme
6. Vzniklou nádivkou pomažeme zchladlý plát (nesmí být úplně studený), svineme do rolády a dáme posypaný sýrem zapéct pod rozpálený gril (musí být předem rozpálený, aby se to celé pěkně zapeklo, zapékáme pouze maximálně 2 minutky, jinak by se nám nádivka začala roztékat.

Doporučení:

Náplň si můžete zvolit libovolnou, kdo co rád.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy