REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Profiterolky s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Profiterolky jsou koule nebo ozdobné bochánky z odpalovaného těsta, plněné původně žloutkových krémem. Existuje však také slaná varianta, plněná například kousky uzeného lososa, tatarskou omáčkou a okurkou …


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
Těsto na profiterolky:
120 ghladké mouky
100 gmásla
300 mlstudené vody
3 ksvejce
špetka soli
K dokončení:
200 guzeného lososa
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
čerstvá okurka
klíčky řeřichy
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Troubu rozehřejte na 200°C
  2. Do hrnce nalijte 300 ml studené vody a do ní nakrájejte na kostičky máslo, zahřejte na středním plameni, pomalu zahřívejte a nechte rozpustit
  3. Mouku smíchejte se solí, jakmile se začne vařit voda s máslem, stáhněte z plamene a najednou vsypejte mouku se solí, neustále míchejte, dokud se nevytvoří bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak
  4. Vejce rozšlehejte a postupně zapracujte do těsta, vznikne tak hladké a lesklé těsto
  5. Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžičky tvořte malé bochánky, dělejte mezi nimi větší prostor, v troubě totiž vzrostou
  6. Vložte do trouby a pečte 20 minut do zezlátnutí, po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout
  7. Hotové a vychladlé profiterolky rozřízněte v půli
  8. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na kolečka, lososa nakrájejte na opravdu tenké plátky
  9. Profiterolku naplňte uzeným lososem, polovinou lžičky Tatarské omáčky Hellmann´s Delikátní a plátky čerstvé okurky, navrch přidejte pár klíčků řeřichy.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy