REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Profiterolky s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Profiterolky jsou koule nebo ozdobné bochánky z odpalovaného těsta, plněné původně žloutkových krémem. Existuje však také slaná varianta, plněná například kousky uzeného lososa, tatarskou omáčkou a okurkou …


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
Těsto na profiterolky:
120 ghladké mouky
100 gmásla
300 mlstudené vody
3 ksvejce
špetka soli
K dokončení:
200 guzeného lososa
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
čerstvá okurka
klíčky řeřichy
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Troubu rozehřejte na 200°C
  2. Do hrnce nalijte 300 ml studené vody a do ní nakrájejte na kostičky máslo, zahřejte na středním plameni, pomalu zahřívejte a nechte rozpustit
  3. Mouku smíchejte se solí, jakmile se začne vařit voda s máslem, stáhněte z plamene a najednou vsypejte mouku se solí, neustále míchejte, dokud se nevytvoří bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak
  4. Vejce rozšlehejte a postupně zapracujte do těsta, vznikne tak hladké a lesklé těsto
  5. Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžičky tvořte malé bochánky, dělejte mezi nimi větší prostor, v troubě totiž vzrostou
  6. Vložte do trouby a pečte 20 minut do zezlátnutí, po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout
  7. Hotové a vychladlé profiterolky rozřízněte v půli
  8. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na kolečka, lososa nakrájejte na opravdu tenké plátky
  9. Profiterolku naplňte uzeným lososem, polovinou lžičky Tatarské omáčky Hellmann´s Delikátní a plátky čerstvé okurky, navrch přidejte pár klíčků řeřichy.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Což takhle dát si brambory?

Sklizeň raných brambor právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Takto připravené brambory si ponechají více vitamínu, minerálních látek a živin. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

číst dále ...

Sladká odměna!

Cukráři z hypermarketů Globus si pro malé i velké připravili chuťově vytříbenou novinku – točenou zmrzlinu. A dali si záležet, vložili do ní své srdce a vyrábí ji tak, jak jim je to v Globusu vlastní – z kvalitních surovin a poctivou prací!

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy