REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Profiterolky s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Profiterolky jsou koule nebo ozdobné bochánky z odpalovaného těsta, plněné původně žloutkových krémem. Existuje však také slaná varianta, plněná například kousky uzeného lososa, tatarskou omáčkou a okurkou …


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
Těsto na profiterolky:
120 ghladké mouky
100 gmásla
300 mlstudené vody
3 ksvejce
špetka soli
K dokončení:
200 guzeného lososa
Tatarská omáčka Hellmann´s Delikátní
čerstvá okurka
klíčky řeřichy
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Troubu rozehřejte na 200°C
  2. Do hrnce nalijte 300 ml studené vody a do ní nakrájejte na kostičky máslo, zahřejte na středním plameni, pomalu zahřívejte a nechte rozpustit
  3. Mouku smíchejte se solí, jakmile se začne vařit voda s máslem, stáhněte z plamene a najednou vsypejte mouku se solí, neustále míchejte, dokud se nevytvoří bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak
  4. Vejce rozšlehejte a postupně zapracujte do těsta, vznikne tak hladké a lesklé těsto
  5. Plech vyložte pečícím papírem a pomocí lžičky tvořte malé bochánky, dělejte mezi nimi větší prostor, v troubě totiž vzrostou
  6. Vložte do trouby a pečte 20 minut do zezlátnutí, po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout
  7. Hotové a vychladlé profiterolky rozřízněte v půli
  8. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na kolečka, lososa nakrájejte na opravdu tenké plátky
  9. Profiterolku naplňte uzeným lososem, polovinou lžičky Tatarské omáčky Hellmann´s Delikátní a plátky čerstvé okurky, navrch přidejte pár klíčků řeřichy.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy