REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studený závin, výborný jako předkrm nebo slaný moučník k vínu.


Ingredience:
400 gpečeného vykostěného kuřete
100 gprorostlejšího uzeného masa
1 ksvejce natvrdo
1 kskyselé okurky
1 kssyrového žloutku
1 lžícepažitky
1 lžícezelené petrželky
1 lžícestrouhaného sýra
hořčice
mletý pepř
sůl
Na těsto:
3 ksvajec
3 lžícehrubé mouky
20 gmásla
špetka prášku do pečiva
sůl

Postup:

Nejprve upečeme závin:
1. Ušleháme tuhý sníh z bílků, pak do něj lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva, žloutky, trochu soli 2. Těsto rozetřeme na plech potřený máslem a upečeme v troubě (180 °C) dorůžova
3. Teplý závin stočímeMezitím si připravíme náplň: 4. Pomeleme kuřecí a uzené maso, přidáme syrový žloutek, pažitku, petrželku a promícháme
5. Přidáme lžičku hořčice, mletý pepř, sůl, pokrájenou okurku, rozsekané natvrdo vařené vejce a strouhaný sýr, je-li náplň hustá, zředíme ji trochou mléka nebo smetany
6. Nakonec studený závin rozvineme, potřeme jej pomazánkou a znovu svineme
7. Krájíme asi na 1 cm široké proužky, které podáváme jako předkrm nebo moučník k vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy