REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirožky plněné játrovou paštikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pirožky připravené z listového těsta, naplněné játrovou paštikou a upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
400 gjátrové paštiky
25 gmandlí
2 ksžloutky
2 ksvejce
1 lžícemléka
sůl

Postup:

1. Dobře vychlazené listové těsta rozválíme na plát, nakrájíme z něj čtverce velké asi 10×10 cm, okraje potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a trochou soli
2. Do středu každého těstového plátku dáme část játrové paštiky utřené se žloutky, těsto přeložíme do tvaru trojúhelníku, okraje dobře přitiskneme a potřeme je rozšlehaným vejcem
3. Pirožky posypeme spařenými, oloupanými a na tenké plátky nakrájenými mandlemi
4. V troubě vyhřáté na 150-160 °C je upečeme dozlatohněda.

Doporučení:

Pirožky se skvěle hodí k čaji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy