REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné trojhránky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tentokrát plněné krevetami.


Ingredience:
400 glistového těsta (jedno balení)
200 gpředvařených krevet
180 gpomazánkového másla
100 gzakysané smetany
80 gmajonézy
1 ksvejce
špetku cukru
citrón
pepř
sůl
čerstvá petrželka

Postup:

1. Listové těsto poválejte na pomoučeném válu do tvaru obdélníku
2. Nožem na pizzu nebo obrácenou hranou nože rozdělte těsto na 8 čtverců, které pak rozkrojte na dva rovnocenné trojúhelníky
3. Rozložíme trojhránky na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem
4. V předem rozehřáté troubě na 200 °C pečeme cca 20 minut
5. Na hladký krém vymícháme v misce majonézu, zakysanou smetanu a pomazánkové máslo
6. Krém osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a dle chuti citrónovou šťávu
7. Dozlatova upečené studené trojúhelníčky podélně rozkrojíme a potřeme připraveným krémem
8. V horké a osolené vodě dovařené krevety necháme okapat, vychladnout a pak je vložíme do jednotlivých trojúhelníčků
9. Dozdobíme plátkem citrónu, zelenou petrželkou a můžeme podávat.

Doporučení:

– Náplně lze samozřejmě libovolně měnit. Doporučujeme např. použít krabí maso či tyčinky nebo i kaviár.

Poznámka:

– Jako další přílohu servírujeme např. olivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy