Tentokrát plněné krevetami.
Ingredience:
400 g | listového těsta (jedno balení) |
200 g | předvařených krevet |
180 g | pomazánkového másla |
100 g | zakysané smetany |
80 g | majonézy |
1 ks | vejce |
špetku cukru | |
citrón | |
pepř | |
sůl | |
čerstvá petrželka |
Postup:
1. Listové těsto poválejte na pomoučeném válu do tvaru obdélníku
2. Nožem na pizzu nebo obrácenou hranou nože rozdělte těsto na 8 čtverců, které pak rozkrojte na dva rovnocenné trojúhelníky
3. Rozložíme trojhránky na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem
4. V předem rozehřáté troubě na 200 °C pečeme cca 20 minut
5. Na hladký krém vymícháme v misce majonézu, zakysanou smetanu a pomazánkové máslo
6. Krém osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a dle chuti citrónovou šťávu
7. Dozlatova upečené studené trojúhelníčky podélně rozkrojíme a potřeme připraveným krémem
8. V horké a osolené vodě dovařené krevety necháme okapat, vychladnout a pak je vložíme do jednotlivých trojúhelníčků
9. Dozdobíme plátkem citrónu, zelenou petrželkou a můžeme podávat.
– Náplně lze samozřejmě libovolně měnit. Doporučujeme např. použít krabí maso či tyčinky nebo i kaviár.
Poznámka:– Jako další přílohu servírujeme např. olivy.