REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Preclík – sendvič ve tvaru srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi dekorativní studený předkrm, který můžete servírovat svému miláčkovi kdykoliv, kdy mu budete chtít říci, jak moc ho (ji) milujete.


Ingredience:
Na preclíky:
500 ghladké mouky
300 mlpolotučného mléka
2 lžíceoleje nebo rozpuštěného másla
1 lžičkacukru krupice
1 lžičkasoli
1 kscelé vejce
1 ksvaječný žloutek
1/2 kskostky droždí
hrubozrnná sůl
kmín
Ostatní:
papír na pečení
Na dohotovení jednoho preclíku:
2 lžícemajonézy Hellmann´s Delikátní
1 hrstrukoly
6 kspátků parmské šunky
6 ksplátků mozzarelly
bazalkové pesto

Postup:
  1. Nejprve připravíme kvásek; do menší misky nalijeme tak 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a lžíčku cukru, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut stát v tepla, až nám vzejde kvásek
  2. Do větší mísy nasypeme mouku smíchanou se solí, pak vlijeme vzešlý kvásek, olej, žloutek, zbylé mléko a pořádně vše propracujeme, vypracujeme vláčné těsto
  3. Bochánek lehce zaprášíme hladkou moukou a necháte asi 30 minut vykynout zakryté čistou hadrovou utěrkou
  4. Na pomouené praqcovní ploše těsto rozdělíme na 10 až 12 dílů, vy válíme postupně válečky, které smotáme do tvaru preclíků a klademe je na plech vyložený papírem na pečení
  5. Necháme 15 až 30 minut zakryté kynout, pak jednotlivé preclíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a kmínem, necháme ještě pár minut odpočívat
  6. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut, pak necháme preclíky úplně vychladnout
  7. Hotové preclíky podélně rozkrojíme napůl, vnitřní část pomažeme majonézou Hellmann´s Delikátní, nazdobíme rukolou, šunkou a mozzarellou
  8. Nakonec pokapeme pestem a přiklopíme, můžeme servírovat.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Bílý jogurt bez laktózy od Hollandie jednoznačně vyhrál svou kategorii v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2019

Bezlaktózový jogurt od české mlékárny Hollandia převálcoval svými kvalitami konkurenci v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii soutěže Mlékárenský výrobek roku 2019. Produkty z mléka hodnotilo 23 nezávislých odborníků na konci dubna. Bílý jogurt bez laktózy si podmanil porotce především svou chutí, která je příjemně jogurtově kyselá, což není u výrobků bez laktózy zvykem.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování či využití čerstvých meruněk

Meruňky jsou skvělé čerstvé, jen tak, ale také po staletí patří mezi oblíbené suroviny mnoha světových kuchyní, včetně té naší české! V tomto výběru vyzkoušených receptů jsme prohledali za vás naši databázi a našli pro vás ty nejlepší recepty, co v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz máme na zpracování nebo využití právě meruněk.

číst dále ...

Bezlepkové pečení, a navíc v bio kvalitě? Konečně si doma upečete oblíbené koláče!

Kdo by nemiloval domácí buchty, sladké zákusky či dokonce voňavé pečivo z kvalitní poctivé mouky? Široký výběr z nejrůznějších druhů bio mouky se v českých regálech objevuje už dlouho. Na své si ale konečně pořádně přijdou i ti, kteří si klasickou mouku dopřát nemohou. V poslední době se stále více rozšiřuje nabídka bezlepkové bio mouky pro celiaky.

číst dále ...

Sedmero zajímavostí o ledovém čaji

Ledové čaje nejrůznějších příchutí se v  posledních letech těší stále větší oblibě po celém světě. Patříte také mezi hrdé fanoušky tohoto jedinečného osvěžení s neodolatelnou chutí? Potom je právě teď ideální čas dozvědět se o něm pár zajímavostí, kterými budete moci ohromovat své okolí.

číst dále ...

Malá třešňová kuchařka – ty nejlepší recepty s třešněmi

Když přijde sezóna třešní, je třeba třešně rychle zpracovat. Můžeme je zavařit, naložit celé, nebo uchovat například ve formě džemů či marmelád. Z třešní lze také připravit mnoho úžasných dobrot. Asi nejčastěji je využíváme jako součást různých dezertů, ale dají se také upravit jako příloha k různým masům, či z nich udělat skvělou polévku. Z třešní ale můžeme vyrobit i sladké šťávy či lahodné alkoholické likéry. Inspirujte se tímto výběrem TOP receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Není kráva jako kráva. Která je na mléko a která na maso? A jaký kousek hovězího je ten nejlepší?

Vyznat se podrobněji v jednotlivých plemenech krav náleží většinou jen opravdovým odborníkům. Chcete se i vy trochu poučit a zjistit, která kráva z farmy je na mléko, a za jakým plemenem zajet na statek pro to nejlepší maso? Náš článek vám navíc poradí i s tím, jaký kus masa si při koupi vybrat.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy