REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Preclík – sendvič ve tvaru srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi dekorativní studený předkrm, který můžete servírovat svému miláčkovi kdykoliv, kdy mu budete chtít říci, jak moc ho (ji) milujete.


Ingredience:
Na preclíky:
500 ghladké mouky
300 mlpolotučného mléka
2 lžíceoleje nebo rozpuštěného másla
1 lžičkacukru krupice
1 lžičkasoli
1 kscelé vejce
1 ksvaječný žloutek
1/2 kskostky droždí
hrubozrnná sůl
kmín
Ostatní:
papír na pečení
Na dohotovení jednoho preclíku:
2 lžícemajonézy Hellmann´s Delikátní
1 hrstrukoly
6 kspátků parmské šunky
6 ksplátků mozzarelly
bazalkové pesto

Postup:
  1. Nejprve připravíme kvásek; do menší misky nalijeme tak 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a lžíčku cukru, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut stát v tepla, až nám vzejde kvásek
  2. Do větší mísy nasypeme mouku smíchanou se solí, pak vlijeme vzešlý kvásek, olej, žloutek, zbylé mléko a pořádně vše propracujeme, vypracujeme vláčné těsto
  3. Bochánek lehce zaprášíme hladkou moukou a necháte asi 30 minut vykynout zakryté čistou hadrovou utěrkou
  4. Na pomouené praqcovní ploše těsto rozdělíme na 10 až 12 dílů, vy válíme postupně válečky, které smotáme do tvaru preclíků a klademe je na plech vyložený papírem na pečení
  5. Necháme 15 až 30 minut zakryté kynout, pak jednotlivé preclíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a kmínem, necháme ještě pár minut odpočívat
  6. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut, pak necháme preclíky úplně vychladnout
  7. Hotové preclíky podélně rozkrojíme napůl, vnitřní část pomažeme majonézou Hellmann´s Delikátní, nazdobíme rukolou, šunkou a mozzarellou
  8. Nakonec pokapeme pestem a přiklopíme, můžeme servírovat.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy