REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Preclík – sendvič ve tvaru srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi dekorativní studený předkrm, který můžete servírovat svému miláčkovi kdykoliv, kdy mu budete chtít říci, jak moc ho (ji) milujete.


Ingredience:
Na preclíky:
500 ghladké mouky
300 mlpolotučného mléka
2 lžíceoleje nebo rozpuštěného másla
1 lžičkacukru krupice
1 lžičkasoli
1 kscelé vejce
1 ksvaječný žloutek
1/2 kskostky droždí
hrubozrnná sůl
kmín
Ostatní:
papír na pečení
Na dohotovení jednoho preclíku:
2 lžícemajonézy Hellmann´s Delikátní
1 hrstrukoly
6 kspátků parmské šunky
6 ksplátků mozzarelly
bazalkové pesto

Postup:
  1. Nejprve připravíme kvásek; do menší misky nalijeme tak 50 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a lžíčku cukru, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut stát v tepla, až nám vzejde kvásek
  2. Do větší mísy nasypeme mouku smíchanou se solí, pak vlijeme vzešlý kvásek, olej, žloutek, zbylé mléko a pořádně vše propracujeme, vypracujeme vláčné těsto
  3. Bochánek lehce zaprášíme hladkou moukou a necháte asi 30 minut vykynout zakryté čistou hadrovou utěrkou
  4. Na pomouené praqcovní ploše těsto rozdělíme na 10 až 12 dílů, vy válíme postupně válečky, které smotáme do tvaru preclíků a klademe je na plech vyložený papírem na pečení
  5. Necháme 15 až 30 minut zakryté kynout, pak jednotlivé preclíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a kmínem, necháme ještě pár minut odpočívat
  6. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut, pak necháme preclíky úplně vychladnout
  7. Hotové preclíky podélně rozkrojíme napůl, vnitřní část pomažeme majonézou Hellmann´s Delikátní, nazdobíme rukolou, šunkou a mozzarellou
  8. Nakonec pokapeme pestem a přiklopíme, můžeme servírovat.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy