Tyto, v troubě upečené, taštičky plněné sýrem a sardelkami, můžete podávat jako předkrm či doplněk k aperitivu například spolu se sýrovými fondy. Tip na luxusní slavnostní pohoštění.
Ingredience:
1 balení | listového těsta |
1 balení | sardelky v oleji |
sýr Provolone nakrájený na kostičky z La Formaggeria Gran Moravia | |
sýr Verena z La Formaggeria Gran Moravia | |
mléko, pepř na fondue |
Postup:
- Vyválené listové těsto nakrájejte na čtverce 4×4 cm.
- Provolone nakrájejte na kostičky a naplňte čtverečky listového těsta jednou dobře okapanou sardelkou a kostičkou sýru, těsto zabalte
- Pečte v troubě při 180 stupních asi 10 minut, dokud taštičky nezezlátnou.
- Servírujte se sýrovým fondue, které si můžete jednoduše připravit na pánvi rozpuštěním kostiček málo zralého sýra, např. Vereny, s trochou mléka a pepře.
Sýry pro přípravu tohoto receptu seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. Dobrou chuť.