Luxusní slavnostní pohoštění ze sýrů La Formaggeria Gran Moravia. Vyzkoušejte například tyto sýrové košíčky naplněné směsí z Ricotty, smetany, bylinek, pepře a soli.
Ingredience:
Na košíčky: | |
250 g | erstvě nastrouhaného sýru Gran Moravia |
1 lžička | olivového oleje na vymazání plechu |
1/4 lžičky | čerstvě namletého pepře |
Na náplň: | |
170 g | ricotty z La Formaggeria Gran Moravia |
1/4 hrnku | metany na šlehání |
2 lžičky | hladkolisté petrželky |
1/2 lžičky | tymiánu |
ýr Gorgonzola DOP Dolce z La Formaggeria Gran Moravia | |
nakládaná sušená rajčata | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Na plech lehce vytřený olivovým olejem položte pečící papír. Naneste na něj hromádky strouhaného sýru Gran Moravia a lehce opepřete. Z hromádek udělejte kolečka o průměru cca 5 cm.
- Pečte je po menších dávkách. Když kolečka začnou bublat a zlátnout, vyndejte je z trouby, a ještě teplé placičky ohněte přes naběračku tak, aby získaly tvar košíčků.
- Ricottu, smetanu, bylinky, pepř a sůl smíchejte a dejte do lednice.
- Pak směsí naplňte sýrové košíčky. Ozdobte kouskem sušeného rajčátka.
Vyzkoušejte i další variantu: část ricotty nahraďte sýrem Gorgonzola DOP Dolce a vše dobře vyšlehejte na hustý krém. Nepřidávejte bylinky, aby více vynikla chuť sýru Gorgonzola.
Poznámka:Suroviny pro přípravu tohoto receptu seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. Dobrou chuť.