Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
400 g | mletého hovězího masa |
2 lžíce | sekaného čerstvého tymiánu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | menší cibule |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl | |
mouka na pomoučení | |
sezamová semínka na posypání | |
Na karamelizovanou cibulku: | |
120 g | třtinového cukru |
80 ml | sherry octa |
1 lžíce | olivového oleje |
3 ks | velkých cibulí |
Postup:
1. Nejdříve si uděláme karamelizovanou cibulku: Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme oloupané, na tenká kolečka nakrájené cibule a na středním plameni 10 minut opékáme, pak přidáme třtinový cukr, vlijeme sherry ocet, vaříme dalších 15 minut doměkka a dáme stranou
2. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, na jemno nasekaný tymián a vše dobře promícháme
3. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme dotenka a nakrájíme na 16 stejně velkých čtverců
4. Doprostřed poloviny z nic rozdělíme mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopíme zbylými čtverci, konce přitlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem
5. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).