REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minisekaná v listovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 g listového těsta
400 gmletého hovězího masa
2 lžícesekaného čerstvého tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
mouka na pomoučení
sezamová semínka na posypání
Na karamelizovanou cibulku:
120 gtřtinového cukru
80 mlsherry octa
1 lžíceolivového oleje
3 ksvelkých cibulí

Postup:

1. Nejdříve si uděláme karamelizovanou cibulku: Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme oloupané, na tenká kolečka nakrájené cibule a na středním plameni 10 minut opékáme, pak přidáme třtinový cukr, vlijeme sherry ocet, vaříme dalších 15 minut doměkka a dáme stranou
2. Do mísy dáme mleté hovězí maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, na jemno nasekaný tymián a vše dobře promícháme
3. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme dotenka a nakrájíme na 16 stejně velkých čtverců
4. Doprostřed poloviny z nic rozdělíme mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopíme zbylými čtverci, konce přitlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem
5. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy