REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš 100x jinak! Výběr těch nejlepších receptů na guláše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš patří k tradičním českým pokrmům, ale milují ho i ve světě. Existuje nepřeberné množství variací, my jsem pro vás vybrali ty nejlepší recepty z naší databáze.


1.

Na začátek tu máme variantu guláše připraveného z podušených kostek hovězí kližky, klobásek, fazolí, cibule, česneku, rajčatového protlaku, vody nebo vývaru a samozřejmě také koření…

Dragounský guláš – RECEPT ZDE!

 

2.

Dalším gulášem, který by neměl jistě chybět v žádném užším výběru, je zeleninový guláš ještě doplněný o zdravou hlívu…

Hlívovo zeleninový guláš – RECEPT ZDE!

 

3.

Nesmíme zapomenout ani na guláš z vepřového masa. Tento guláš je nastavený pikantní maďarskou klobásou, rajčaty, hráškem, houbami a paprikou, při dušení je pak podlévaný vývarem a červeným vínem…

Zbojnický vepřový guláš – RECEPT ZDE!

 

4.

V dobrém výběru skvělých receptů na různé variace gulášů rozhodně nesmí chybět ani guláš z rybího masa! Zde uvádíme recept na kapří guláš z kostek z kapra, které jsou okořeněné, obalené moukou, pak podušené na cibulce, slanině, paprice a rajčatech…

Kapří guláš – RECEPT ZDE!

 

5.

Dále tu máme guláš z hovězí kližky podle tradičního maďarského receptu s rajčaty a paprikou servírovaný s moučnými haluškami…

Maďarský guláš a halušky – RECEPT ZDE!

 

6.

V tomto výběru nejlepších receptů na guláše nesmíme zapomenout ani na klasický pivní gulášek! Tento recept je na podušené kousky hovězí kližky nebo krku podlité pivem a ochucené protlakem, majoránkou, paprikou, česnekem a kmínem…

Pivní guláš zahuštěný chlebem – RECEPT ZDE!

 

7.

Jenom na pravý zabijačkový guláš existuje desítky receptur. Zde je recept na guláš z vepřového masa, jater, ledvinek, srdce, sleziny i mozečku dušený na spoustě cibule, okořeněný a pak zapečený v troubě…

Zapečený zabíjačkový guláš – RECEPT ZDE!

 

8.

Zajímavý je také recept na guláš ze dvou druhů mas, hovězí kližky a vepřového plecka, dušený na cibuli a směsi koření, na závěr zahuštěný hladkou moukou.

Míchaný guláš – RECEPT ZDE!

 

9.

Vyzkoušejte také tradiční recept na guláš, který se vaří v oblasti kolem Volyně. Je z hovězího masa podušeného s rajčaty, paprikou, brambory, sterilovanou okurkou a cibulí. Nejčastěji se servíruje samotný nebo s pečivem…

Volyňský guláš – RECEPT ZDE!

 

10.

Klasika je klasika! Prostě ten hospodský gulášek chutná stejně nej! Nebo ne? Dušená kližka, spousta cibule, paprika a další koření. Zde je recept na starý dobrý český guláš tak, jak se vaří v poctivých hospodách…

Klasický hospodský guláš – RECEPT ZDE!

 

11.

Další guláš z našeho výběru se vaří v okolí Plzně. Jde o regionální gulášek z Plzeňska jak jinak než na pivu. Výtečný guláš doplněný slaninou, před podáváním se zdobí na sucho orestovanou slaninou, kapií a kouskem vejce…

Plzeňský guláš II. – RECEPT ZDE!

 

12.

Já osobně mám rád také tento starý recept z jižní Moravy na Horňácký guláš, který má ale mnoho variant. Přidávala se i klobása, párky, uzené maso, místo čerstvé papriky a rajčat sterilované lečo, zahušťoval se kysanou smetanou, nebo jen moukou…

Horňácký guláš – RECEPT ZDE!

 

13.

A máme tu další zeleninovou variaci na guláš. Jde o skvělý gulášek z cukety, klobás, brambor, masitých paprik a dalších dobrot, podáváme s chlebem a zapíjíme dobře vychlazeným pivem…

Pikantní cuketový guláš – RECEPT ZDE!

 

14.

Když guláš, tak uvařený pěkně venku, v přírodě! Ve vaření kotlíkového guláše se pořádají dokonce mistrovství, zde je recept šéfkuchaře J. Honzajka, vítěze krajského kola, na mistrovství republiky 2013 se umístil čtvrtý…

Kotlíkový guláš dle J. Honzajka – RECEPT ZDE!

 

15.

Také nesmíme zapomenout na klasický Segedínský guláš. Jedna z variant, jak připravit chutný “segedín”, zde je inspirace podle Nadi Indruchové, skvělé kuchařky, fotografky a foodblogerky…

Segedínský guláš podle Nadi – RECEPT ZDE!

 

16.

Že Maďaři guláše umějí, to je známé. Vyzkoušejte také tento recept právě z maďarské kuchyně. Podává se nejčastěji s tarhoňou, ale lze ho servírovat i s houskovým knedlíkem nebo chlebem…

Pálfy guláš – RECEPT ZDE!

 

17.

Tento výčet bez bramborového guláše by byl asi neúplný! Máme tu například tento klasický recept na buřtguláš, tedy guláš ze špekáčků, brambor a dalších ingrediencí, navíc doplněný o konzervu červených fazolí nakládaných v chilli omáčce…

Pikantní buřtguláš – RECEPT ZDE!

 

18.

Guláš z luštěnin patří také do arzenálu dobrého kuchaře. Vyzkoušejte například na pánvi na sádle a cibuli orestované kousky vepřového masa spolu s dalšími ingrediencemi, zalité vývarem chvíli podušené doměkka, ke konci i s nakládanými fazolemi…

Minutkový fazolový guláš s vepřovými kostkami – RECEPT ZDE!

 

19.

Gulášů z černého masa, tedy z kance, jelena  a podobně je také velký výběr. Vyzkoušejte náš recept na zvěřinový guláš z plecka nebo odkrojky z krku a kýty daňka, cibule, zvěřinového vývaru, másla a koření…

Dančí guláš II. – RECEPT ZDE!

 

20.

A ještě jsem tu nezveřejnili žádný recept na guláš z králičího masa. Zde je jeden výborný, vyzkoušený. Jde o králičí maso podušené na cibulovém základě se slaninou a dalšími ingrediencemi…

Králičí guláš s feferonkami – RECEPT ZDE!

 

21.

Málem jsme zapomněli na ryze houbový guláš… Vyzkoušejte například tento recept na guláš z hub, původem z Třebechovic pod Orebem…

Houbový guláš z Třebechovic – RECEPT ZDE!

 

A mohli by jsme pokračovat snad do nekonečna. :) V naší databázi najdete mnoho krajových receptů na guláš, také ve světě najdeme nepřeberné množství receptů jak na guláše, tak na pokrmy, které jsou velice našemu českému guláši podobné. Inspirujte se například zde: Světová kuchyněguláše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Kdo negriluje, není Čech: Jak si u grilu neuříznout ostudu

Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy