Klasický zeleninový, mírně pikantní, guláš nastavený hlívou ústřičnou. Jednoduchý recept, který zvládne i kuchařský začátečník.
Ingredience:
500-600 g | hlívy ústřičné |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkové listy |
2 ks | větší cibule |
1 ks | mladá cuketa |
1 ks | papriky |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | sladké mleté papriky |
1 lžička | mletého chilli |
pár kuliček nového koření | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na sádle osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli
- Přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, okmínujeme a chvilku restujeme
- Zaprášíme paprikou, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na proužky nakrájenou papriku, dále vývar, utřený česnek a koření
- Osolíme dle chuti a dusíme doměkka, kdo chce, může zahustit jíškou.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová