REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlívovo zeleninový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický zeleninový, mírně pikantní, guláš nastavený hlívou ústřičnou. Jednoduchý recept, který zvládne i kuchařský začátečník.


Ingredience:
500-600 ghlívy ústřičné
3-4 ks stroužky česneku
2 ksbobkové listy
2 ksvětší cibule
1 ksmladá cuketa
1 kspapriky
2 lžíce sádla
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžičkamletého chilli
pár kuliček nového koření
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle osmahneme dotmava na kostičky pokrájenou cibuli
  2. Přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, okmínujeme a chvilku restujeme
  3. Zaprášíme paprikou, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na proužky nakrájenou papriku, dále vývar, utřený česnek a koření
  4. Osolíme dle chuti a dusíme doměkka, kdo chce, může zahustit jíškou.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy