Uvařený chřest servírovaný s omáčkou z bílého vína, kuřecího vývaru a dalších ingrediencí, posypaný parmazánem, na grilu zapečený.
Ingredience:
Pro 2 osoby: | |
10 ks | chřestu |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 lžička | citronové šťávy |
8 lžic | rozpuštěného másla |
1 lžíce | kuřecího vývaru |
1 lžíce | suchého bílého vína |
2 ks | velkých žloutků |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Chřest oloupeme, ostrým nožem odstraníme dřevnaté konce a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. V misce promícháme žloutky, citronovou šťávu, bílé víno, kuřecí vývar, sůl a mletý pepř
3. Pak misku umístíme nad hrnec s pomalu vroucí vodou a směs šleháme metlou, dokud není hustá a nezesvětlá, potom po lžících postupně přišleháváme rozpuštěné teplé máslo
4. Povařený chřest přelijeme hotovou omáčkou, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a necháme zapéct pod grilem.
rozpuště