REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandská omáčka s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený chřest servírovaný s omáčkou z bílého vína, kuřecího vývaru a dalších ingrediencí, posypaný parmazánem, na grilu zapečený.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
10 kschřestu
2 lžícestrouhaného parmazánu
voda
sůl
Na omáčku:
1 lžičkacitronové šťávy
8 lžicrozpuštěného másla
1 lžícekuřecího vývaru
1 lžícesuchého bílého vína
2 ksvelkých žloutků
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Chřest oloupeme, ostrým nožem odstraníme dřevnaté konce a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. V misce promícháme žloutky, citronovou šťávu, bílé víno, kuřecí vývar, sůl a mletý pepř
3. Pak misku umístíme nad hrnec s pomalu vroucí vodou a směs šleháme metlou, dokud není hustá a nezesvětlá, potom po lžících postupně přišleháváme rozpuštěné teplé máslo
4. Povařený chřest přelijeme hotovou omáčkou, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a necháme zapéct pod grilem.

Doporučení:

rozpuště

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy