REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.


Pokud stojíte o recept, stačí kliknout na nadpis nebo fotografii příslušného receptu v tomto našem výběru horkých zimních nápojů pro dospěláky, pak se vám okamžitě načte celý recept v příslušné kategorii receptů naší databáze!

1.

Čajový grog – Z čaje, sirupu, citrónové šťávy a rumu připravený chutný horký nápoj.

 

2.

Domácí svařák – Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. Pokud si chcete přípravu ulehčit, využijte připravených kvalitních směsí jako například pyramidky koření Svařené víno od Vitany, díky kterým již nebudete muset lovit kousky koření v hrnci.

 

3.

Horká čokoláda s rumem – Nenechte si pochmurným počasím kazit náladu a nalaďte se na tu správnou vlnu pomocí lahodné horké čokolády. Tento horký koktejl je nejen ideálním společníkem k filmovým večerům pod dekou, ale také s ním vykouzlíte úsměv na tváři každé návštěvě.

 

4.

Horká whisky s citrónem a skořicí – Zahřátá whisky s vodou ochucená citronovou šťávou a moučkovým cukrem, podávaná ozdobená kolečkem citronu a tyčinkou skořice.

 

5.

Glühwein – Svařené červené víno s brandy, cukrem a kořením. Velmi populární alkoholický horký nápoj, který se pije v období Vánoc především v Rakousku, Německu a Alsaských zemích ve Francii.

 

6.

Horký pomerančový punč – Horký punč uvařený z bílého vína, pomerančové šťávy a koření, zdobený kolečky pomeranče a skořicovou tyčinkou.

 

7.

Kalimero – KALIMERO je nápojem, který můžete popíjet celou zimu. Chutné spojení mandlového speciálu od Božkova, kávy a vaječného likéru, který patří k zimním měsícům stejně jako cukroví, vánoční stromeček nebo svařené víno, dostane každého.

 

8.

Lyžařský grog – Další horký nápoj vhodný do zimní nepohody. Jak název napovídá, zahřeje nejen doma, ale i například na svahu při lyžování.

 

9.

Ovocný grog – Svařené kostičky broskve spolu s brusinkami, rozinkami, cukrem, kořením a Bacardi rumem, směs zalitá čajem Teekanne.

 

10.

Sirupový punč – Horký nápoj z rumu a vína, dochucený sirupem. Právě sirup dodá tomuto horkému drinku sladkost a další chuťový rozměr.

 

11.

Mátový punč s peprminotvým likérem – Horký punč připravený ze spařených listů čerstvé máty, kostiček jablek nebo hrušek, medu a zelené.

 

12.

Svařené pivo – „piwo grzane“ – Tento recept z Polska je pro nás Čechy trochu netradiční, ale mok připravený podle tohoto receptu je skvělý a také pomáhá jak na stres, tak na různé podzimní a zimní nastuzeniny … Takto připravené pivo se v Polsku pije hlavně v období adventu.

 

13.

Svařený cidre – Lehce zkvašený jablečný mošt svařený s medem a kořením.

 

14.

Štědrovečerní punč – Další z horkých nápojů vhodných ke slavnostním příležitostem. Punč svařený z červeného vína, koňaku, citrónového džusu, višňového sirupu, vody a medu.

 

15.

Vinný čaj – Horký čaj z vína, cukru a kvalitního černého čaje.

 

16.

Vinný punč s pomerančovou šťávou – Šťáva z pomerančů smíchaná s červeným vínem, zahřátá, ochucená medem.

 

17.

Svařené víno s karamelem – Červené víno svařené s kořením, ochucené na pánvi rozpuštěným cukrem, tedy karamelem.

 

18.

Zelený drak – Grog ze svařené vody a zeleného likéru. Krajově se mu říká různě, například “Vítr z hor”, “Horká žába”, “Alpský vítr” …

 

19.

Baileys Latte – Spojení čerstvé smetany, lahodného kakaa, madagaskarské vanilky a kvalitní irské whiskey, to je Baileys Original. Jak si užít první zimní dny právě s tímto vynikajícím likérem? Vykouzlete například z vaší oblíbené kávy typu Latte a Baileys příjemný odpolední drink.

 

20.

Horká sangria s pomerančovou šťávou – Horký nápoj z vína s pomerančem, jablky a citróny.

 

21.

Horká čokoláda se sušeným chilli – Horký nápoj na zahřátí z Baileys Original, horké čokolády, šlehačky, čokoládových vloček, marshmallownů a sušené chilli papričky.

 

22.

Horká švestka – Z ovocného čaje a šťávy ze švestkového kompotu svařený horký nápoj, servírovaný s kousky švestek a jiným drobným ovocem, dochucený medem nebo hnědým cukrem.

 

Další vyzkoušené recepty na zimní horké alkoholické nápoje najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz například zde: Teplé alkoholické nápoje: : kávy, grogy, punče, čaje, ostatní teplé nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy