REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čajový grog

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z čaje, sirupu, citrónové šťávy a rumu připravený chutný horký nápoj.


Ingredience:
1 porce:
4 clrumu
6 clslabého černého čaje
6 clsvařeného červeného vína se skořicí
2 clcitrónové šťávy
3 clcukrového sirupu

Postup:

1. Do menšího hrnce nalijeme skořicové víno (svaříme červené víno s kouskem skořice), cukrový sirup a čaj, postavíme na oheň a přivedeme do varu
2. Odstavíme, přidáme citrónovou šťávu
3. Horký nápoj nalijeme do předem zahřáté sklenice, dolijeme rumem a podáváme se lžičkou.

Poznámka:

Grog je nápoj silnější než punč a připravuje se hlavně z horké vody a některé lihoviny (araku, rumu, whisky, koňaku) a cukru nebo medu. Další ingredience používáme např.: čaj, citrusové šťávy, hřebíček nebo skořici…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy