REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!


1.

Chřest s kvalitní šunkou zapečený se sýrem může být skvělý začátek vícechodového obědového menu. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Zapékaný chřest se šunkou, sýrem a kapary – RECEPT ZDE!

 

2.

Tahle sezónní lahůdková zelenina je vynikající i na grilu. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, určitě se stane vašim oblíbeným!

Grilovaný bílý chřest – RECEPT ZDE!

 

3.

Vyzkoušejte také tento skvělý recept na chřest! Jde o předpečený korpus z listového těsta pokladený povařenými pazouchy chřestu, slaninou a sýrem, zapečený v troubě přelitý zakysanou smetanou smíchanou s rozšlehanými vejci.

Slaný chřestový koláč – RECEPT ZDE!

 

4.

Skvělá je také polévka z chřestu. Tento recept je na polévku z povařeného chřestu a jarní cibulky, dochucenou smetanou a kořením, ozdobenou opečenou slaninou a jarní cibulkou.

Chřestová polévka III. – RECEPT ZDE!

 

5.

V jednoduchosti je krása! Často ty nejednodušší recepty chutnají nejlépe. Vyzkoušejte například tento jednoduchý recept na chřest. V mírně osolené a oslazené vodě povařený, dobře očištěný chřest, servírovaný okapaný, přelitý čerstvě připravenou teplou holandskou omáčkou.

Vařený chřest s holandskou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

6.

Další náš tip na skvělý pokrm z chřestu. Jde o oblíbené jídlo především ve Francii, kde se uvařený chřest podává s kousky vaječné omelety (nebo zabalený do omelety), přelitý holandskou omáčkou.

Chřest s palačinkou v holandské omáčce – RECEPT ZDE!

 

7.

V tomto výběru rozhodně nesmí chybět základní recept na vařený chřest…. Základní recept na vařený chřest. Chutná k šunce, steakům, omeletám nebo bramborám, v polévce nebo zapékaný.

Vařený chřest – RECEPT ZDE!

 

8.

Chřest se dá také zamrazit či nakládat a zavařovat. Zavařování chřestu – základní recept na sterilaci výhonků chřestu. Takto zavařený chřest vydrží ve spíži až 6 měsíců. Díky naložení jen do vody bez dalších příchutí, můžeme sterilovaný chřest použít téměř do všech receptů na čerstvý chřest.

Zavařený chřest – RECEPT ZDE!

 

9.

A máme tu další prověřený recept, tentokrát na chřestový salátek. Připravte si doma chutný obědový těstovinový salát z penne, vařeného chřestu, cherry rajčátek a šunky, servírovaný ochucený česnekovo-olivovou zálivkou.

Chřestový salát s těstovinami penne – RECEPT ZDE!

 

10.

Němci jsou jedni z největších konzumentů chřestu. Chřest, německy Spargel, je považovaný za královskou zeleninu. Tento recept je na königlich gemüse, upravenou jednoduše a chutně, jak ji upravují právě Němci.

Chřest se strouhankou – RECEPT ZDE!

 

11.

A máme tu další recept, kde chřest je velmi důležitou surovinou. Pláty rozváleného listového těsta pokladené plátky šunka, sýra a stonky zeleného chřestu, posypané nasekanou zelenou bazalkou, stočené, nohavice potřené rozšlehaným vejcem a upečené v troubě pěkně dozlatova posypané hrubozrnnou solí, kmínem a pepřem.

Listový závin s chřestem, šunkou a sýrem – RECEPT ZDE!

 

12.

Chřest uvařený doměkka, servírovaný zamotaný do opečených plátků šunky, hojně přelitý omáčkou z bešamelu ochucenou sýrem. Tento recept se stal v naší rodině velmi oblíbeným!

Chřest se sýrovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

13.

Skvělý je také tento recept. Chřest s bolzanskou omáčkou z majonézy, vajíček, bílého pepře a petrželky je delikátní předkrm, který připravíte snadno a rychle.

Chřest s bolzanskou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

14.

A máme tu tip na úžasnou snídani. Recept na jednu z variant na chutnou omeletu ochucenou kromě jiného paličkami chřestu a šunkou, vhodnou například jako součást snídaňového menu.

Omeleta s chřestem II. – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé recepty na chřest nebo s chřestem najdete například zde: zeleninová, ovocná, vegetariánská jídla.

Články k tématu najdete zde: Správná příprava chřestu, Renesance chřestu v Čechách…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy