Chřest s bolzanskou omáčkou z majonézy, vajíček, bílého pepře a petrželky je delikátní předkrm, který připravíte snadno a rychle.
Ingredience:
16 ks | stonků bílého chřestu |
20 g | másla |
sůl | |
Na omáčku: | |
3 ks | uvařených vajíček |
150 ml | olivového oleje |
2 lžíce | majonézy |
1 lžíce | bílého vinného octa |
1 lžíce | hořčice |
bílý pepř | |
petržel | |
sůl |
Postup:
1. Chřest omyjte a oloupejte
2. Ve slané vodě jej s máslem a špetkou cukru vařte 20 minut
3. Na Bolzanskou omáčku umixujte vařená vejce, ocet, hořčici, olivový olej, petržel, přidejte majonézu, osolte a opepřete dle chuti
4. Ještě teplý chřest podávejte přelitý omáčkou.
Na jaro se každoročně těší všichni milovníci chřestu, jehož sezóna v tomto ročním období nastává.
Poznámka:Chcete vědět o tyrolských receptech ještě víc? Podívejte se na článeku: Pusťte jaro do své kuchyně!. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/