REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest s bolzanskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chřest s bolzanskou omáčkou z majonézy, vajíček, bílého pepře a petrželky je delikátní předkrm, který připravíte snadno a rychle.


Ingredience:
16 ksstonků bílého chřestu
20 gmásla
sůl
Na omáčku:
3 ksuvařených vajíček
150 mlolivového oleje
2 lžícemajonézy
1 lžícebílého vinného octa
1 lžícehořčice
bílý pepř
petržel
sůl

Postup:

1. Chřest omyjte a oloupejte
2. Ve slané vodě jej s máslem a špetkou cukru vařte 20 minut
3. Na Bolzanskou omáčku umixujte vařená vejce, ocet, hořčici, olivový olej, petržel, přidejte majonézu, osolte a opepřete dle chuti
4. Ještě teplý chřest podávejte přelitý omáčkou.

Doporučení:

Na jaro se každoročně těší všichni milovníci chřestu, jehož sezóna v tomto ročním období nastává.

Poznámka:

Chcete vědět o tyrolských receptech ještě víc? Podívejte se na článeku: Pusťte jaro do své kuchyně!. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy