REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín pečený ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelín potřený ořechovým pestem, obalený plátky slaniny a protkaný snítkou rozmarýnu, grilovaný na roštu grilu.


Ingredience:
16 kstenkých dlouhých plátků snídaňové slaniny
4 kshermelínů
4 ksvětších snítků rozmarýnu
Na ořechové pesto:
25 gvlašských ořechů
1 ksstroužku česneku
1 ksmalého svazku petrželky
olivový olej
citronová štáva
sůl

Postup:

1. Petrželku, oloupaný, rozetřený stroužek česneku, vlašské ořechy nasekané nadrobno a opražené nasucho rozmixujeme
2. Pak postupně přiléváme olivový olej, abychom získali roztíratelnou hmotu, kterou podle chuti osolíme a dochutíme trochou citronové šťávy
3. Hermelíny horizontálně rozkrojíme, spodní díly pomažeme připraveným ořechovým pestem, přiklopíme a každý zabalíme do čtyř plátků slaniny, protkneme snítkou rozmarýnu a grilujeme nad doutnajícími uhlíky 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy