REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest se strouhankou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Němci jsou jedni z největších konzumentů chřestu. Chřest, německy Spargel, je považovaný za královskou zeleninu. Tento recept je na königlich gemüse, upravenou jednoduše a chutně, jak ji upravují právě Němci.


Ingredience:
500 gbílého chřestu
200 gstrouhanky
200 gmásla
voda
cukr
sůl

Postup:

1. Z oloupaného chřestu odkrojíme dřevnaté konce, výhonky dáme vařit do přiměřeného množství mírně osolené vody, přidáme 1 lžičku cukru, vaříme 15-20 minut 2. Strouhanku na pánvi opražíme na sucho
3. V hrníčku rozpustíme máslo, uvařený chřest položíme na talíř (na osobu počítáme 4 pazochy), posypeme strouhankou a přelijeme rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Jako přílohu zvolíme například nové brambory uvařené v páře.

Poznámka:

Jak správně uvařit chřest se dozvíte v naší škole vaření zde: Správná příprava chřestu.Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy