REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaní slanečci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinierte Haringe, tak zní původní název toho německého receptu. Jedná se o 12 hodin máčené slanečky, osušené, opečené na oleji, pak dalších 12 hodin marinované.


Ingredience:
4 ksslanečci
4 ksvajec uvařených na tvrdo
250 gkysané smetany
citronová šťáva
petrželka
voda
pepř
olej

Postup:

1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě, pak vodu slijeme, ryby osušíme, rozpůlíme a vykostíme 2. Připravené slanečky zprudka opečeme na oleji a necháme vychladnout 3. Vychladlé ryby nakrájíme na proužky a vložíme do mísy
4. Připravíme marinádu ze smetany, hořčice, octa, pepře a citronové šťávy, touto marinádou zalijeme proužky rybího masa a necháme 12 hodin marinovat
5. Na talíři jednotlivé porce ozdobíme pokrájenými vejci a posypeme sekanou petrželkou.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy