REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný chřestový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus z listového těsta pokladený povařenými pazouchy chřestu, slaninou a sýrem, zapečený v troubě přelitý zakysanou smetanou smíchanou s rozšlehanými vejci.


Ingredience:
275 gčerstvého listového těsta BILLA
100 ganglické slaniny
5 gmásla
1 baleníplátků EMENTALER Naše BIO
1 svazekbílého chřestu
1 kelímekzakysané smetany
2 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Těsto přeneseme do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm, propícháme vidličkou a dáme předpéct do trouby předehřáté na 190 °C tak na 5-10 minut
2. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, oloupeme asi 2 cm pod hlavičkou a pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku
3. Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly
4. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vaříme po dobu přibližně 10 minut
5. Na těsto umístíme chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložíme slaninou a plátky sýra
6. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, osolíme, opepříme a směsí zalijeme koláč
7. Na povrch naneseme tenké plátky másla a pečeme 25 minut při teplotě 180 °C, koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý
8. Koláč necháme ve formě zchladnout a pak ho můžeme podávat.

Doporučení:

Povrch koláče můžete před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano Značky BILLA. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy