REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak naložit s úrodou paprik? Výběr 20 nejlepších receptů na zpracování paprik ze zahrádky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky lze využít na mnoho způsobů. Připravit z nich chutnou polévku, či grilovací pastu, nebo také hlavní chod, například tím, že je naplníme a pak upečeme v troubě. Další možností je naložit je na zimu, či z nich připravit chutnou čalamádu. Ovšem to je jen zlomek možností, jak naložit s paprikami z vaší zahrádky. V tomto článku se můžete inspirovat originálními, vyzkoušenými recepty, kde papriky hrají hlavní roli. Tak neváhejte a vyzkoušejte některý z našich paprikových receptů.


1.

Španělský paprikový salát

Začneme zlehka, první recept jsme vybrali ze španělské kuchyně a to na letní obědový salát z opečených paprik, cibule, choriza a nakrájené topinky. Jde o velkou dobrotu!

 

2.

Papriky plněné mletým masem, rajská omáčka

A teď dáme klasiku! Deset rodin, deset různých receptů na plněné papriky s mletým masem. Někteří si je pečou jen tak, jiní přidávají rajčatovou omáčku. I náplň se může lišit. Preferujete v ní rýži nebo housku? V tomto receptu hraje prim rovnováha chutí, jednoduchost, ale zároveň i pestrost.

 

3.

Pomazánka z paprik a fazolí

Potravina, paprika, která k nám původně doputovala z Ameriky a záhy se rozšířila po celém kontinentu, má v našich kuchyních skutečně široké využití. Nenechte se ale zmást, že nesejde na tom, který její druh do pokrmu přidáváte. Není zkrátka paprika jako paprika a rozdíly nespočívají pouze v barvě, ale také v obsažených látkách i chuti. Vyzkoušejte tento recept, který má kořeny v mexické kuchyni u kterého právě papriky hrají svoji nezastupitelnou roli. Jde o výbornou pomazánku, která vám určitě zachutná.

 

4.

Paprikový salát sterilovaný

A máme tu také první recept na konzervované papriky. Salát, podle tohoto receptu, můžeme vyrobit jak ze zelných, tak barevných paprik. Jde o skvělou přílohu k různě upraveným masům, především pak ke grilovaným nebo pečeným, také k různě upraveným uzeninám.

 

5.

Polévka z pečených paprik

Také polévky z paprik patří mezi výtečné pokrmy. Vyzkoušejte určitě i tento tento recept na papriky upečené v troubě, oloupané, nakrájené na proužky, povařené zalité kuřecím vývarem, polévka pak rozmixovaná, zjemněná smetanou, servírovaná ozdobená nastrouhaným sýrem, kolečky nakrájené kapie a nasekanou petrželkou.

 

6.

Grilované papriky plněné balkánským sýrem

Ať už máte rádi lehkou večeři, preferujete vegetariánskou stravu, nebo chcete shodit pár kilogramů, potěší vás naše papriky z grilu. Budou příjemně měkké, provoněné létem a plné lákavě svěžího jogurtu s balkánským sýrem a bylinkami. Abychom z pokrmu získali co nejvíce vitaminů, těsně před podáváním ho zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, čímž jídlo získá trochu více šmrncu. S chutí do toho.

 

7.

Pomazánka z pečených paprik

A pomazánky, máte je rádi? Podle tohoto receptu připravená pomazánka je skvělá nejen namazaná na pečivu, ale lze ji podávat také ke grilovanému masu, rybě atd.

 

8.

Červené papriky s česnekem a cibulí nakládané v bílém víně

A tento recept znáte? V troubě pod grilem opečené papriky, spařené, oloupané, zbavené jadřinců, nakonec naložené v nálevu z octa, bílého vína, vody a koření spolu s cibulí a česnekem, zavařené.

 

9.

Plněné papriky na hříbkách a rajčatech

A opět recept na téma plněné papriky. Přes noc naložené mleté vepřové maso, druhý den naplněné do paprik, ty upečené v troubě na podušené cibulce a rajčatech, spolu s houbami, podlité vývarem.

 

10.

Paprikové květinky

Další z receptů, které by bylo škoda přehlédnout! Barevné masité papriky nakrájené na kroužky, ty naplněné tvarohovo-sýrovou pomazánkou, servírované ozdobené cibulí a petrželkou.

 

11.

Paprikový salát s cibulí

Jeden z těch jednoduchých receptů na chutnou přílohu právě z paprik. Jde o lehký salát z pokrájených barevných paprik ochucených hořčicovou zálivkou doplněnou koprem. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

 

12.

Nakládané papriky plněné zelím

Vynikající pochoutka k masitým pokrmům! Nejlepší jsou, na tento recept, kapie nebo dlouhé papriky, které se vejdou do sklenice o objemu 0,7 l , do nich se vlezou 3-4 kusy papriky.

 

13.

Pikantní papriková pasta

A další z receptů, co musíte rozhodně vyzkoušet! Výborná pasta ostřejší chuti vhodná k pečeným klobásám, masu, ale i na dochucování omáček. Jde o sterilovaný produkt z masitých paprik, česneku, oleje, cukru, octa ….

 

14.

Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům

Pokud jste doposud tento recept neznali, nevadí. Jistě si většina z vás pikantní paprikovou omáčku zařadí mezi své oblíbené recepty. Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřovému i hovězímu masu.

 

15.

Papriková polévka

A máme tu další tip na úžasnou paprikovou polévku. Jde o polévku připravenou z kostiček barevných paprik, konzervy loupaných a nakrájených rajčat, černých oliv, nakládaných bílých fazolí a dalších ingrediencí.

 

16.

Plněné paprikové lodičky

V tomto receptu jde především o nápad. Větší barevné papriky naplněné masovou směsí, vytvarované jako lodičky. Skvělý nápad, jak překvapit své strávníky, především pak děti.

 

17.

Zeleninová směs na topinky (sterilovaná)

Zpracovat zeleninovou úrodu můžete i jinak než ji naložit do sladkokysela. Z cuket, paprik a rajčat si vyrobte domácí zeleninovou směs, která je vynikající třeba na topinkách. Když ji zavaříte do skleniček, můžete si křupavé topinky nebo bramboráky s vláčnou směsí dopřát, kdykoliv vás napadne. Pektin pomůže směs lehce zpevnit, takže se pohodlně roztírá.

 

18.

Lečo do 15 minut

Lečo bez paprik? Nemyslitelné! Lečo z rajčat, papriky, párků nebo klobásy, klasika, která neomrzí. Když máte v lednici kousek uzeniny, vajíčka a zeleninu, vykouzlíte chutnou večeři do 15 minut

 

19.

Domácí sterilované lečo

A lečo si můžeme i zavařit! Z uvedené várky surovin uvedených v tomto receptu získáme 6 sklenic o obsahu 0,7 l skvělého leča.

 

20.

Papriky plněné sýrovou pěnou

Měkký sýr smíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, křenem a mlékem. Takto připravenou hmotou plníme očištěné paprikové lusky, které servírujeme studené, nebo je můžeme před podáním zapéci pod grilem.

 

Další recepty, nejen ty na zpracování paprik, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: recepty jídel, recepty na nápoje…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat – výběr TOP receptů!

TOP výběr vyzkoušených receptů na zpracování čerstvých rajčat z naší kuchařky ReceptyOnLine.cz. Osvědčené recepty na skvělé pochutiny z rajčat, které možná znáte, ale jiné určitě neznáte! Inspirujte se našimi recepty na zralá, ale i nezralá rajčata, jistě vás nějaký náš recept zaujme. A pokud ho zařadíte mezi oblíbené recepty do své kuchařky, budeme jen rádi. Stačí kliknout a otevře se vám naše malá rajčatová kuchařka. :)

číst dále ...

10 TIPŮ, jak na skvělou domácí pizzu

Na pizza těsto nespěchejte, dejte mu dostatek času vykynout. Klidně přes noc. Pizzy připravte nejlépe z kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku pro ideální strukturu a pružnost těsta. Na pizzu se hodí například Pšeničná hladká Pernerka extra silná. Je vhodná nejen na přípravu pizzy, ale i chleba, využití najde i tam, kde je třeba delší kynutí těsta…

číst dále ...

Čtyři zásady pro racionálnější grilování

Přestože je grilování považováno za synonymum léta, nemusíte se svých oblíbených letních zvyků vzdávat ani s příchodem školního roku. Pokud máte elektrický gril, můžete si grilované pochoutky dopřát kdykoli během roku. Stačí dodržovat tyto čtyři zásady, aby byla vaše grilovaná jídla nutričně vyváženější.

číst dále ...

Znojemské vinobraní slaví 40 let: Vychutnejte si historii, kulturu i víno v srdci Moravy

Znojemské vinobraní, které proběhne od 13. do 15. září, slibuje zážitek plný historie, kultury a kvalitního vína. Tato tradiční akce letos slaví své 40. výročí a každoročně přiláká kolem 80 tisíc návštěvníků, čímž se řadí mezi největší vinařské slavnosti v České republice. Historické centrum Znojma se na tři dny promění v „královské město“ plné středověkých průvodů, hudebních vystoupení a pestrého programu pro všechny generace.

číst dále ...

Češi jsou při placení spropitného zaokrouhlovači. Průměrné dýško je 23 korun

Společnost Objednáme provedla průzkum na téma spropitné. Vyplývá z něj, že Češi jsou zatím stále spíše „zaokrouhlovači“, než že by dýško dávali jasným procentem z útraty, například deset či patnáct procent. V tomto roce činila průměrná výše peněz od cesty přes dovoz 23 korun, což je průměrně asi jen pět procent z výše objednávky. Negativní vliv na výši spropitného má i zdražování.

číst dále ...

Náplavkőőő: festival maďarských chutí okoření druhý zářijový víkend v Praze na Náplavce

Jaký je rozdíl mezi gulášem a perkeltem? Pálí čabajka? A uherák? Co dávají v Maďarsku na langoš? V čem spočívá kouzlo tokajského? A co s tím má společného Rubikova kostka? Gastronomický a kulturní festival Náplavkőőő nabídne od 13. do 15. září na pražské Náplavce nejautentičtější chutě a vůně Maďarska. A ano, bude i divoký čardáš!

číst dále ...

Biopotravinou roku 2024 se stal Bio Přeštík v plechu

Soutěž Nejlepší biopotravina roku zná své vítěze. Odborná porota ocenila výrobky v šesti různých kategoriích, přičemž absolutním vítězem se stala letošní produktová novinka z farmy Sasov. Výběrové vepřové maso prasat původního starého českého plemene přeštické černostrakaté tepelně opracované v autoklávu a plněné do tradičního obalu – plechové konzervy. V dalších kategoriích zvítězila kolekce antických obilovin, mošt, jehněčí ossobuco, Chardonnay a farmářský sýr. V letošním ročníku bojovalo o titul 140 biopotravin.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.