REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z kostiček barevných paprik, konzervy loupaných a nakrájených rajčat, černých oliv, nakládaných bílých fazolí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gčervených, žlutých a zelených masitých paprik
125 ganglické slaniny
1 plechovkabílých fazolí naložených v rajčatové omáčce
1 plechovkaloupaných, krájených rajčat
1/2 sklenicečerných oliv
700 mlvody
1 lžíceolivového oleje
1 ksmenší cibule
černý pepře
sůl
nasrouhaný tvrdý sýr na ozdobu

Postup:

1. V hrnci zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme ji lžící olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova
2. Do polévkového základu vložíme na 1-1,5 cm nakrájené kousky paprik, za občasného zamíchání je dusíme tak 3 minuty
3. Přidáme plechovku nakrájených rajčat a rozpůlené černé olivy, vše zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme cca 25 minut
4. Do polévky dále přidáme plechovku bílých fazolí a necháme ji ještě 5 minut vařit
5. Polévku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, při servírování jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy