Polévka připravená z kostiček barevných paprik, konzervy loupaných a nakrájených rajčat, černých oliv, nakládaných bílých fazolí a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | červených, žlutých a zelených masitých paprik |
125 g | anglické slaniny |
1 plechovka | bílých fazolí naložených v rajčatové omáčce |
1 plechovka | loupaných, krájených rajčat |
1/2 sklenice | černých oliv |
700 ml | vody |
1 lžíce | olivového oleje |
1 ks | menší cibule |
černý pepře | |
sůl | |
nasrouhaný tvrdý sýr na ozdobu |
Postup:
1. V hrnci zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme ji lžící olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova
2. Do polévkového základu vložíme na 1-1,5 cm nakrájené kousky paprik, za občasného zamíchání je dusíme tak 3 minuty
3. Přidáme plechovku nakrájených rajčat a rozpůlené černé olivy, vše zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme cca 25 minut
4. Do polévky dále přidáme plechovku bílých fazolí a necháme ji ještě 5 minut vařit
5. Polévku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, při servírování jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.