Tradiční Řecká studená polévka ze slepičího vývaru, rýže, vajec a citrónové šťávy.
Ingredience:
4 šálky | odmaštěného slepičího vývaru |
50 g | rýže |
2 ks | vajec |
1 ks | citrónu |
3 lžíce | citrónové šťávy |
sůl |
Postup:
1. Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vývarem, osolíme, přivedeme k varu a uvaříme doměkka na velmi malém plaménku
2. V polévkové míse ušleháme vejce s citrónovou šťávou do pěny, po částech vešleháme dva šálky vařícího vývaru, pak přilijeme zbylý vývar s rýží a šleháme dále, až polévka zhoustne
3. Polévku vychladíme nejdříve do pokojové teploty, potom dáme do chladničky a důkladně vychladíme
4. Před podáváním polévku zamícháme a ozdobíme kolečky oloupaného citrónu.