REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané papriky plněné zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vynikající pochoutka k masitým pokrmům, nejlepší jsou kapie nebo dlouhé papriky, které se vejdou do sklenice o objemu 0,7 l , do nich se vlezou 3-4 kusy papriky.


Ingredience:
2 kgpaprik
500 gzelí
hořčičné semínko
bobkový list
kmín
sůl
Na nálev:
1,5 lvody
0,5 locta
160 gcukru
50 gsoli

Postup:

1. Papriky omyjeme, odkrojíme vršky, vyjmeme jádřince
2. Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, osolíme, pokmínujeme a necháme chvíli odpočinout
3. Papriky naplníme zelím, na dno každé sklenice dáme lžičku hořčičného semínka, 1 bobkový list, vložíme papriky a zalijeme vychladlým nálevem, nahoru kápneme pár kapek oleje
4. Sklenice dobře zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k bodu varu, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy