Vynikající pochoutka k masitým pokrmům, nejlepší jsou kapie nebo dlouhé papriky, které se vejdou do sklenice o objemu 0,7 l , do nich se vlezou 3-4 kusy papriky.
Ingredience:
2 kg | paprik |
500 g | zelí |
hořčičné semínko | |
bobkový list | |
kmín | |
sůl | |
Na nálev: | |
1,5 l | vody |
0,5 l | octa |
160 g | cukru |
50 g | soli |
Postup:
1. Papriky omyjeme, odkrojíme vršky, vyjmeme jádřince
2. Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, osolíme, pokmínujeme a necháme chvíli odpočinout
3. Papriky naplníme zelím, na dno každé sklenice dáme lžičku hořčičného semínka, 1 bobkový list, vložíme papriky a zalijeme vychladlým nálevem, nahoru kápneme pár kapek oleje
4. Sklenice dobře zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 90 °C.
Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k bodu varu, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.