Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřové i hovězímu masu.
Ingredience:
150 ml | sladké + zakysané smetany |
1 ks | špičatá paprika (světlá) |
1 ks | červená paprika |
1 ks | větší kyselá okurka |
1 ks | cibule |
1/2 ks | kvalitní klobásy |
2 lžíce | harissy |
2 lžičky | rajčatového protlaku |
1 lžička | hořčice |
vývar nebo 1 gelový bujón | |
zelená petrželka | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky
2. Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky a okurku, osolíme a cca 5 minut opékáme
3. Vmícháme protlak, hořčici, harissu, vývar nebo bujón s trochou vody a ještě provaříme
4. Přilijeme smetany, prohřejeme a dochutíme, nakonec přidáme posekanou petrželku.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….