REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřové i hovězímu masu.


Ingredience:
150 mlsladké + zakysané smetany
1 ksšpičatá paprika (světlá)
1 ksčervená paprika
1 ksvětší kyselá okurka
1 kscibule
1/2 kskvalitní klobásy
2 lžíceharissy
2 lžičkyrajčatového protlaku
1 lžičkahořčice
vývar nebo 1 gelový bujón
zelená petrželka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky
2. Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky a okurku, osolíme a cca 5 minut opékáme
3. Vmícháme protlak, hořčici, harissu, vývar nebo bujón s trochou vody a ještě provaříme
4. Přilijeme smetany, prohřejeme a dochutíme, nakonec přidáme posekanou petrželku.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy