REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřová omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pepřová omáčka připravená za studena, zahřátá promíchaná šťávou z výpeku. Takto můžeme připravit pikantní omáčku ke steakům, z kterých právě použijeme výpek na dochucení.


Ingredience:
100 mlsmetany na šlehání
3 lžíceestragenové hořčice
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícenakládaného zeleného pepře
40 gmásla

Postup:

1. Povolené máslo dáme do hrnce, přidáme k němu okapaný zelený pepř, obě hořčice a smetanu
2. Vše důkladně promixujeme tyčovým mixérem
3. Pepřovou omáčku dáme na zdroj tepla, prohřejeme spolu s vypečeným tukem z masa, dle chuti osolíme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Tato omáčka je vhodná k restovaným masům, především hovězím steakům nebo biftekům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy