Smetanová omáčka s chutí a vůní po pažitce ochucená rozpuštěným tvrdým sýrem, podávané s vařenými vejci a bramborem.
Ingredience:
100 g | strouhaného tvrdého sýra |
60 g | hladké mouky |
40 g | másla |
2 dl | mléka |
2 dl | smetany |
1 dl | vody |
4 ks | vejce |
2 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | nasekané pažitky |
sůl |
Postup:
1. Vejce si uvaříme na tvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky
2. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, naředíme vodou a mlékem, povaříme
3. Do základu na omáčku přidáme prolisovaný česnek, strouhaný sýr, smetanu a pažitku a 5-10 minut prohřejeme, už nevaříme.
4. Podáváme s vařenými brambory a rozpůleními vejci přelité omáčkou.