REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí sterilované lečo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvedené várky získáme 6 sklenic o obsahu 0,7 l skvělého leča.


Ingredience:
2 kgpaprik
2 kgrajčat
1 kgcibule
300 grajského protlaku
olej
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na proužky, papriku také, rajčata nařízneme do kříže a spaříme vařící vodou a oloupeme, nakrájíme na čtvrtky
2. Ve větším hrnci zahřejeme olej a nasypeme všechny suroviny, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka, občas promícháme
3. Když se odpaří většina vody, směs zhoustne, přidáme rajský protlak, osolíme, směs dostane krásně červenou barvu a zhoustne
4. Plníme horké do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Poznámka:

Foto i recept: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy