REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené sterilované kedlubnové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha na zimu k vepřové pečení a jiným masitým pokrmům, kde používáme běžně klasické dušené kysané zelí. Sterilované vydrží ve sklenicích do příští sezóny.


Ingredience:
2 kgkedluben
4 kscibule
sádlo
kmín
ocet
cukr
sůl
zavařovací sklenice s víčky

Postup:

1. Kedlubny oloupeme, dřevnatou spodní část odkrojíme, zbytek nastrouháme na hrubé nudličky
2. V hrnci na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané zelí, ochutíme solí, cukrem, kmínem a zakápneme octem, za občasného míchání dusíme do měkka (Pozor, zelí nezaprašujeme moukou!)
3. Podušené zelí necháme částečně zchladnout, pak ho naplníme tak 2 cm od okraje sklenice, sklenice zatáhneme víčky a sterilujeme 20 minut při 90 °C.

Doporučení:

Při další přípravě kedlubnového zelí jen vyklopíme do hrnce, necháme prohřát, nyní zaprášíme moukou, můžeme zahustit i smetanou, ve které rozkvedláme trochu mouky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy