REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky na hříbkách a rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené mleté vepřové maso, druhý den naplněné do paprik, ty upečené v troubě na podušené cibulce a rajčatech, spolu s houbami, podlité vývarem.


Ingredience:
600 gmleté vepřové plece
6 ksčerstvých paprik (nebo více, záleží na velikosti)
2 ksstroužky česneku
2 lžičkybalkánské Čubrice
2 lžičkydrceného kmínu
100 mlmetany na vaření 12 %
pepř
sůl
Dále budeme potřebovat:
300 gmražených hub
200-300 mlvývaru nebo vodu a masox (gelový bujon...)
5 ksmasitých rajčat
1 ksvětší cibule
2 lžícejíška tmavá Knorr
2 lžícesádla
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:

1. Maso okořeníme (kromě soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme, v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici
2. Na druhý den před přípravou teprve podle chuti a potřeby osolíme
3. Papriky omyjeme, uřízneme jim prdelky, vybereme zrníčky a masovou směsí je naplníme
4. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme na osminky pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř a cukr a necháme lehce orestovat
5. Přidáme papriky a rozmražené houby, podlejeme vývarem a přikryté pečeme v troubě na 200 °C tak 30 minut, pak odklopíme a pečeme dalších 30 minut, papriky během druhého pečení obracíme, podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem
6. Nakonec přidáme hotovou tmavou jíšku, necháme provařit, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy