REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky na hříbkách a rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené mleté vepřové maso, druhý den naplněné do paprik, ty upečené v troubě na podušené cibulce a rajčatech, spolu s houbami, podlité vývarem.


Ingredience:
600 gmleté vepřové plece
6 ksčerstvých paprik (nebo více, záleží na velikosti)
2 ksstroužky česneku
2 lžičkybalkánské Čubrice
2 lžičkydrceného kmínu
100 mlmetany na vaření 12 %
pepř
sůl
Dále budeme potřebovat:
300 gmražených hub
200-300 mlvývaru nebo vodu a masox (gelový bujon...)
5 ksmasitých rajčat
1 ksvětší cibule
2 lžícejíška tmavá Knorr
2 lžícesádla
1 lžičkacukru
pepř
sůl

Postup:

1. Maso okořeníme (kromě soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme, v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici
2. Na druhý den před přípravou teprve podle chuti a potřeby osolíme
3. Papriky omyjeme, uřízneme jim prdelky, vybereme zrníčky a masovou směsí je naplníme
4. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme na osminky pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř a cukr a necháme lehce orestovat
5. Přidáme papriky a rozmražené houby, podlejeme vývarem a přikryté pečeme v troubě na 200 °C tak 30 minut, pak odklopíme a pečeme dalších 30 minut, papriky během druhého pečení obracíme, podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem
6. Nakonec přidáme hotovou tmavou jíšku, necháme provařit, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy