Klasický recept na plněné papriky s rajskou omáčkou.
Ingredience:
5 ks | zelených paprik (maďarských) |
5 ks | celého pepře |
2 ks | velké cibule |
2 ks | konzervy rajčatového protlaku |
1 ks | rohlíku |
1 ks | vejce |
1 ks | bobkového listu |
400 g | mletého masa |
nového koření | |
majoránka | |
kečup | |
cukr | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli zpěníme na másle
2. Mleté maso smícháme s polovinou zpěněné cibule, vodou navlhčeným rohlíkem 3. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a vše propracujeme
4. Papriky vyčistíme, zbavíme jádřince a naplníme připravenou směsí, když nám zůstane více mletého masa, můžeme z něj vytvarovat kuličky a přidat k paprikám
5. Naplněné papriky dáme na zpěněnou cibuli, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nové koření, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C cca 35 minut
6. Při pečení papriky podléváme, případně je můžeme i otáčet
7. Hotové papriky vyndáme, omáčku procedíme přes jemné sítko 8. Přidáme vodu, protlak, jíšku a vše ponorným šlehačem rozmixujeme
9. Omáčku povaříme, přidáme kečup a cukr, papriky vrátíme zpět a prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Poznámka:Příprava jíšky viz: Jíška .