REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na plněné papriky s rajskou omáčkou.


Ingredience:
5 kszelených paprik (maďarských)
5 kscelého pepře
2 ksvelké cibule
2 kskonzervy rajčatového protlaku
1 ksrohlíku
1 ksvejce
1 ksbobkového listu
400 gmletého masa
nového koření
majoránka
kečup
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli zpěníme na másle
2. Mleté maso smícháme s polovinou zpěněné cibule, vodou navlhčeným rohlíkem 3. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a vše propracujeme
4. Papriky vyčistíme, zbavíme jádřince a naplníme připravenou směsí, když nám zůstane více mletého masa, můžeme z něj vytvarovat kuličky a přidat k paprikám
5. Naplněné papriky dáme na zpěněnou cibuli, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nové koření, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C cca 35 minut
6. Při pečení papriky podléváme, případně je můžeme i otáčet
7. Hotové papriky vyndáme, omáčku procedíme přes jemné sítko 8. Přidáme vodu, protlak, jíšku a vše ponorným šlehačem rozmixujeme
9. Omáčku povaříme, přidáme kečup a cukr, papriky vrátíme zpět a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Poznámka:

Příprava jíšky viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy