Cibule plněná ochuceným mletým masem a zapečená v troubě.
Ingredience:
400 g | mletého masa |
8 ks | cibulí |
1 ks | žemle |
1 ks | vejce |
2 dl | vývaru |
3 lžíce | másla |
mléko | |
mletá paprika | |
strouhaný sýr | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané a očištěné cibule vložíme do vařící osolené vody a krátce povaříme
2. Cibule scedíme, ostrým nožem seřízneme vršky, nařízneme středy a lžičkou je opatrně vydlabeme, vydlabané vnitřky nasekáme a dáme do mísy
3. Mleté maso přidáme do mísy, smícháme s vymačkanou žemlí (předem namočenou v mléce), s vejcem, paprikou a osolíme
4. Náplň dobře promícháme a lžičkou ji naplníme do vydlabaných cibulí
5. Cibule naskládáme do máslem vymazané zapékací misky, podlijeme vývarem a zapečeme v troubě
6. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem, zakapeme zbytkem rozpuštěného másla a necháme sýr roztavit.
– Podáváme s vařenými brambory.