Mleté maso naplněné směsí z tvrdého sýra, těstovin, rajčatového protlaku, másla a cibule, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Rozpis tak pro 6 osob: | |
750 g | mletého masa |
200 ml | hovězího vývaru |
1 lžíce | čerstvě nasekané petrželky |
2 ks | starších rohlíků |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
strouhanka dle potřeby | |
koření na mletá masa | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
100 g | strouhaného tvrdého sýra |
80 g | těstovin |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | másla |
1 ks | cibule |
Ostatní: | |
alobal |
Postup:
1. Mleté maso smícháme s pokrájenými rohlíky, které jsme předem namočili, přidáme vejce, osolíme, okořeníme pepřem a kořením na mletá masa
2. Oloupanou cibuli nadrobno posekáme a vmícháme do mletého masa s posekanou petrželkou, případně zahustíme strouhankou
3. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout
4. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle
5. Mleté maso rozetřeme ve vrstvě vysoké asi 2 cm na alobal, do středu rozložíme těstoviny, zakryjeme strouhaným sýrem, pokapeme rajčatovým protlakem, posypeme zesklovatělou cibulí, sekanou petrželkou a opeříme
6. Maso opatrně obalíme, okraje přitiskneme, přeneseme do pekáčku, alobal sejmeme a masovou šišku položíme na rozpuštěné máslo, povrch potřeme bílkem
7. Pekáček s masem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, za občasného podlévání vývarem asi 80 minut
8. Sekanou vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory a sladkokyselou okurkou.