REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná sekaná II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého masa a dalších ingrediencí, plněná opečenou slaninou, cibulí a anglickou slaninou, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
500 gmletého vepřového masa
50 gslaniny
3 ksplátků slaniny
2 ksvelkých stroužků česneku
2 ksrohlíků
2 ksvajec
1 ksmalé cibule
250 mlmléka
mletý pepř
majoránka
voda
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na menší kousky a zalijeme teplým mlékem
2. Na rozehřáté pánvi osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a společně opečeme
3. Do mísy dáme mleté hovězí i vepřové maso, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku, 1 vejce, 1 žloutek, vymačkané rohlíky a vše dobře promícháme
4. Ochucené mleté maso rozdělíme na dvě poloviny, na navlhčenou potravinářskou fólii prsty rozprostřeme maso na placku, posypeme polovinou opečené cibule i slaniny, anglickou slaninou nakrájenou na širší proužky a svineme (stejně postupujeme s druhou polovinou mletého masa)
5. Navlhčenýma rukama obě šišky sekané uhladíme, potřeme zbylým bílkem, položíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 1 hodinu), za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy