REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná sekaná II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého masa a dalších ingrediencí, plněná opečenou slaninou, cibulí a anglickou slaninou, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
500 gmletého vepřového masa
50 gslaniny
3 ksplátků slaniny
2 ksvelkých stroužků česneku
2 ksrohlíků
2 ksvajec
1 ksmalé cibule
250 mlmléka
mletý pepř
majoránka
voda
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na menší kousky a zalijeme teplým mlékem
2. Na rozehřáté pánvi osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a společně opečeme
3. Do mísy dáme mleté hovězí i vepřové maso, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku, 1 vejce, 1 žloutek, vymačkané rohlíky a vše dobře promícháme
4. Ochucené mleté maso rozdělíme na dvě poloviny, na navlhčenou potravinářskou fólii prsty rozprostřeme maso na placku, posypeme polovinou opečené cibule i slaniny, anglickou slaninou nakrájenou na širší proužky a svineme (stejně postupujeme s druhou polovinou mletého masa)
5. Navlhčenýma rukama obě šišky sekané uhladíme, potřeme zbylým bílkem, položíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 1 hodinu), za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy