REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso naplněné párkem a natvrdo uvařenými vejci, upečené v troubě dozlatova ve tvaru velké šišky.


Ingredience:
750 gmletého masa
150 gpaprikového boku
2 ksžemle
2 kssyrová vejce
2 ksvejce uvařená natvrdo
1,5 kscibule
1 ksvětšího syrového bramboru
1 ksdlouhého párku
1 kspórku
3 lžícevody
2 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
mletá červená paprika
mletý pepř
strouhanka
sůl

Postup:

1. K mletému masu přidáme nadrobno usekaný paprikový bok, 2 žloutky, rozkrájené zvlhčené žemle, ustrouhanou cibuli, rozstrouhaný syrový brambor, pepř, papriku, sůl a podle potřeby hrst strouhanky a vše dobře propracujeme
2. Nakonec do hmoty zamícháme ušlehaný sníh ze 3 bílků
3. Masovou směs rozložíme na namočené prkénko do tvaru obdélníku, doprostřed položíme oloupaný párek a vedle za sebou vařená a oloupaná vejce
4. Utvoříme šišku, kterou protáhneme v hladké mouce a položíme ji do pekáče na dvě špejle, aby se sekaná zespodu nepřipálila
5. Povrch šišky potřeme hladkou hořčicí, přidáme 2 lžíce oleje nebo sádla, 3 lžíce vody a půl cibule
6. Sekanou pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do červena.

Doporučení:

Takto připravenou sekanou podáváme s chlebem a čerstvým chlebem, nebo ji rozkrájíme na plátky, opečeme a servírujeme s hořčicí a čerstvě uvařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy