REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná rajčata zapékaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata plněná směsí mletého masa, vařené rýže a hub. S tymiánem, cibulí – a navrch posypaná strouhaným sýrem.


Ingredience:
8 ksvětších rajčat
1 kscibule
150 gmletého masa
150 gvařené rýže
150 ghub
50 gstrouhaného sýru
tymián
tymián
olej
sůl

Postup:

1. Rajčata, omyjeme, odřízneme z nich vršky a uvnitř lžičkou vydlabeme
2. Dužninu a vršky rajčat dáme stranou a nakrájíme na kostičky
3. Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, nakrájené houby, osolíme, přidáme kmín a podusíme
4. Když je maso a houby měkké vmícháme uvařenou rýži a dochutíme tymiánem a pepřem, případně přisolíme
5. Směsí naplníme vnitřky rajčat, narovnáme do zapékací misky, a směs, která nám zbyla, promícháme s nakrájenou dužninou rajčat a rozprostřeme v zapékací misce
6. Misku s rajčaty vložíme do vyhřáté trouby a 15 minut necháme zapéct
7. Vypneme troubu, pokrm posypeme strouhaným sýrem a necháme v troubě sýr roztavit
8. Plněná rajčata podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy