REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zeleninová, ovocná, vegetariánská jídla


Ananasové rizoto

Exotické rizoto s ananasem, limetkou, slunečnicovými semínky a mátou.

Arabské špagety

Těstoviny pro vegetariány, uvařené špagety přelité smetanovou omáčkou, ozdobené praženými mandlemi.

Baklažány na smetaně

V mouce obalené a pak orestované baklažány, nakonec podušené ve smetaně.

Baklažány plněné masem

Na půlky rozkrojené baklažány, vydlabané a plněné směsí z masa, žemle, papriky ….., zapečené v troubě.

Baklažány po mlynářsku

Oloupané baklažány nakrájené na plátky, lehce osolené, odležené v chladu, poté osušené, poprášené hladkou moukou a pak opečené na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, nakonec potřené utřeným česnekem a posypané nasekanou petrželkou, podávané s krajíčkem chleba.

Balkánské grilované papriky

Papriky naplněné směsí dvou sýrů, obložené plátky anglické slaniny se stanou na roštu grilu úžasnou chuťovou záležitostí. Vřele doporučujeme, letos je to náš top recept na grilované pokrmy!

Balkánské placičky

Nastrouhané brambory promíchané s balkánským sýrem, opečené na oleji ve tvaru plecek.

Balkánské plněné lilky

Jedna z možností, jak zapéci půlky lilků naplněné zeleninovou směsí. Inspirace podle receptu z balkánské kuchyně, kde k takto zapečeným lilkům doporučují jako přílohu šafránovou rýži.

Bazalkovošpenátové noky

Noky ze špenátu, bazalky, mouky, vajec a dalších ingrediencí, vařené doměkka, podávané pokapané olejem.

Bílý chřest s máslovou omáčkou

Uvařený chřest servírovaný s bílou omáčkou připravenou ze zeleninového vývaru, bílého vína, estragonu, másla …

Boloňský fenykl s červenou cibulí

Fenykl podušený s červenou cibulí, česnekem, chilli papričkou, rajčaty, kořením a bílým vínem.

Bramboráčky s cuketou a uzeným masem

Nastrouhané brambory a cukety smíchané s kostičkami uzeného masa, vajíčky, pepřem a solí, usmažené na oleji.

Bramboráčky z ovesných vloček

Bramboráčky z mrkve, brambor a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova, podávané s ochucenou jogurtovou omáčkou.

Bramborová omeleta

Uvařené, na plátky nakrájené brambory zapečené na pánvi s cibulí, slaninou a vejci.

Bramborová omeleta II.

Plátky brambor ochucené česnekem, zalité rozšlehanými vejci, pokladené rajčaty a mozzarellou, posypané oreganem, v troubě zapečené.

Bramborová omeleta III.

Plátky vařených brambor zapečené v pánvi s cibulí, pórkem, salámem, rajčaty a ochucenými rozšlehanými vejci.

Bramborové halušky se zelím a cizrnou

Z bramborového těsta připravené halušky uvařené v osolené vodě, servírované s předem uvařenou cizrnu a kysaným zelím, porce ozdobené orestovanou cibulkou.

Bramborové noky s meruňkami a mandlovo-skořicovou strouhankou

Brambory jsou v kuchyni opravdu univerzální. Lze je smažit, péct, vařit, odšťavnit apod., stejně tak je můžete připravit na slaný či sladký způsob. Nenechte se odradit dlouhým názvem receptu, příprava je totiž až překvapivě jednoduchá.

Bramborové placky se špenátem

Nejlépe z den předem uvařených brambor připravené placky, servírované naplněné podušeným špenátem a zdobené pažitkou.

Bramborové překvapení

Předvařené brambory plněné uvařenými vejci, přelité ochuceným bešamelem a posypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy