REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný bílý chřest

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tahle sezónní lahůdková zelenina je vynikající i na grilu. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, určitě se stane vaším oblíbeným!


Ingredience:
500 gbílého chřestu
150 gpršutu
1 dlolivového oleje
3 ksstroužky česneku
1 lžícenasekaného rozmarýnu
voda
sůl

Postup:
  1. Chřest podélně oloupeme, odkrojíme případně spodní zavadlou část, svážeme do svazečku nití, do vyššího hrnce nalijeme vodu, mírně osolíme, když voda začne vřít, postavíme svazek chřestu, špičky musí být nad vodou, aby zůstali křehké, vaříme 5 minut
  2. Chřest vyndáme, necháme vychladnout
  3. Vychladlé stonky 3 nebo 4 kusy podle velikosti, omotáme ve spodní části pršutem
  4. V olivovém oleji rozmícháme rozdrcený česnek a nasekané lístky rozmarýnu
  5. Chřest potřeme ochuceným olejem a vložíme na gril, během grilování občas otočíme a potřeme olejem, chřest sundáme z grilu, až začne na povrchu hnědnout.
Doporučení:

Podáváme třeba s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy