Tahle sezónní lahůdková zelenina je vynikající i na grilu. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, určitě se stane vaším oblíbeným!
Ingredience:
500 g | bílého chřestu |
150 g | pršutu |
1 dl | olivového oleje |
3 ks | stroužky česneku |
1 lžíce | nasekaného rozmarýnu |
voda | |
sůl |
Postup:
- Chřest podélně oloupeme, odkrojíme případně spodní zavadlou část, svážeme do svazečku nití, do vyššího hrnce nalijeme vodu, mírně osolíme, když voda začne vřít, postavíme svazek chřestu, špičky musí být nad vodou, aby zůstali křehké, vaříme 5 minut
- Chřest vyndáme, necháme vychladnout
- Vychladlé stonky 3 nebo 4 kusy podle velikosti, omotáme ve spodní části pršutem
- V olivovém oleji rozmícháme rozdrcený česnek a nasekané lístky rozmarýnu
- Chřest potřeme ochuceným olejem a vložíme na gril, během grilování občas otočíme a potřeme olejem, chřest sundáme z grilu, až začne na povrchu hnědnout.
Podáváme třeba s pečenými brambory.