REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované lilkové balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Balíčky z plátků lilků, rajčete, sýra a bazalky, potřené olejem, grilované dozlatova.


Ingredience:
230 gsýra Mozzarella
2 lžíceolivového oleje
16 ksvelkých bazalkových listů
2 ksvelkých rajčat
2 ksvelkých dlouhých lilků+ voda
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1 lžičkaocta Balsamico
4 lžíceolivového oleje
1 lžícepasty ze sušených rajčat
1 lžícecitronové šťávy
sůl

Postup:

1. Z omytých lilků odstraníme stonky, podélně je nakrájíme na tenké plátky (mělo by jich být 16 bez prvního a posledního), pak je vaříme 2 minuty a po uvaření osušíme
2. Na 8 plátků nakrájíme mozzarellu a každé omyté rajče také nakrájíme na 8 plátků (bez prvního a posledního)
3. Vezmeme 2 plátky lilku a položíme je křížem přes sebe, do středu položíme plátek rajčete, osolíme, opepříme, přidáme lístek bazalky, na něj položíme plátek mozzarelly, další lístek bazalky a plátek rajčete, osolíme a opepříme, konce lilků přeložíme přes náplň a uděláme balíček
4. To samé uděláme s ostatními
5. Připravíme omáčku; olivový olej smícháme s octem Balsamico, pastou ze sušených rajčat a citronovou šťávou, dle chuti osolíme
6. Balíčky potřeme olivovým olejem a na horkém grilu grilujeme asi 10 minut, dokud nezezlátnou (během grilování je jednou otočíme), podáváme s omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy