Balíčky z plátků lilků, rajčete, sýra a bazalky, potřené olejem, grilované dozlatova.
Ingredience:
230 g | sýra Mozzarella |
2 lžíce | olivového oleje |
16 ks | velkých bazalkových listů |
2 ks | velkých rajčat |
2 ks | velkých dlouhých lilků+ voda |
mletý pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 lžička | octa Balsamico |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | pasty ze sušených rajčat |
1 lžíce | citronové šťávy |
sůl |
Postup:
1. Z omytých lilků odstraníme stonky, podélně je nakrájíme na tenké plátky (mělo by jich být 16 bez prvního a posledního), pak je vaříme 2 minuty a po uvaření osušíme
2. Na 8 plátků nakrájíme mozzarellu a každé omyté rajče také nakrájíme na 8 plátků (bez prvního a posledního)
3. Vezmeme 2 plátky lilku a položíme je křížem přes sebe, do středu položíme plátek rajčete, osolíme, opepříme, přidáme lístek bazalky, na něj položíme plátek mozzarelly, další lístek bazalky a plátek rajčete, osolíme a opepříme, konce lilků přeložíme přes náplň a uděláme balíček
4. To samé uděláme s ostatními
5. Připravíme omáčku; olivový olej smícháme s octem Balsamico, pastou ze sušených rajčat a citronovou šťávou, dle chuti osolíme
6. Balíčky potřeme olivovým olejem a na horkém grilu grilujeme asi 10 minut, dokud nezezlátnou (během grilování je jednou otočíme), podáváme s omáčkou.