REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná zelenina s červenou čočkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předem vařená červená čočka s grilovaou paprikou a lilkem, servírovaná na lůžku z balzamikového řapíkatého celeru.


Ingredience:
200 gvařené červené čočky
2 lžícepórku nakrájeného na proužky
2 lžícebalzamikového octa
1 lžícetřtinového cukru
2 ksstonku řapíkatého celeru
2 ksstroužku česneku
1/2 ksčervené papriky
1/2 kslilku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a necháme asi hodinu vypotit.
2 Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou
3. Na olivovém oleji opékáme dočervena spolu s paprikou nakrájenou na menší kousky
4. Zeleninu přendáme na talířek a potřeme mašlovačkou olivovým olejem, do kterého jsme přidali jeden rozmačkaný stroužek česneku
5. Na stejné pánvi pak opečeme na trošce oleje pórek, přidáme k němu uvařenou červenou čočku, stroužek česneku (nebo podle chuti i víc), osolíme a opepříme
6. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi, na lžičce olivového oleje, krátce restujeme
7. Pak přidáme balzamiko, cukr a restujeme, dokud se tekutina neodpaří a celer není pokrytý lesklou „glazurou“
8. Misku si vypláchneme studenou vodou a na její dno položíme kousek papriky, pak plátky lilku, vrstvu čočkovo-pórkové směsi, opět papriku, lilek a končíme čočkou
9. Vyklopíme na talířek, lehce zakápneme olivovým olejem, okolo rozložíme řapíkatý celer a ihned podáváme.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy